Pikkuagentit Joensuussa

11.11.2014

Pikkuagentit taistelivat toisessa turnauksessa

Liian tiukalle vedetty aikataulu oli aiheuttaa pikkuagenteille myöhästymisen kauden toisessa turnauksessa. Ehdimme kuitenkin ajoissa Joensuun Rantakylään ja sen parketille ja nopeasti vedetyn verryttelyn jälkeen olimme valmiina taisteluun. Vastassa oli tällä kertaa Kuopion Welhojen Start-joukkue, joka oli tällä kertaa liikkeellä erittäin vahvalla joukkueella. Sitä pikkuagentit eivät ehtineet siinä hötäkässä huomama ja olivat hereillä heti alussa. Peliä oli pelattu vain 13 sekunttia kun Sami passasi Nikolle joka löi one timerillä taululle 1-0. Tämän jälkeen Welhot ottivat ottelun haltuun ja alkoivat pyörittää pikkuagentteja aikalailla. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 3-0 ja kahden erän jälkeen 6-1. Toisella erätauolla porukalla juteltiin että nyt tarvitaan ryhtiliike ja se todella tuli saman tien. Sam ”the Man” teki komean nousen pakin tontiltaan ja tälläsi pallon verkkoon. Heti perään Sami syötti Veetin maalin tekoon ja Veeti muutti pikkuagenttien maalien määrän 3. Welhot kuittasivat parilla maalilla mutta Sami potki meidän porukkaa eteenpäin. Tiukka veto pakin jaloista ja pallo oli taas Welhojen maalissa. Pelin lopussa viime turnauksen tehoduo Valdemar-Niko teki loppunumeroiksi 9-5. Pikkuagentit nostivat tasoa mukavasti viimeisessä erässä ja voittivat sen 4-3. Welhojen joukkue oli selvästi vahvin tässä lohkossa mutta se kohdataan vielä monta kertaa tänä vuonna ja yritetään ottaa revanssi.

Tunnin tauko ja pikkuagentit olivat taas laatikossa.  Vastassa oli tällä kertaa Leba-96 joukkue. Pikkuagentit alkoivat taas ryminällä mutta tällä kertaa ryminä johti jäähyyn, kun Sam "the Man" rikkoi Leban läpipäässyttä kaveria. Siitä seurasi ensin rankkari, jonka Aapo kuitenkin torjui. Tästä alkoi kuitenkin ylivoima, joka kuitenkin kääntyi maaliksi meille kun Valdemar  katkaisi Leban ylivoiman ja iski pallon maaliin. Jäähyn jälkeen peli oli hyvin pikkuagenttien hallussa, mutta kuten yleensä, jos et tee maalia, vastustaja tekee. Pieni virhe puolustuspäässä ja taululla oli lukevat 1-1. Toisessa erässä pikkuagentit saivat taas pelistä kiinni ja varsinkin Valdemar oli tulessa. Epen syötöstä Valdemar tälläsi pikkuagentit maalilla karkuun.  Alle minuutti tästä ja Sami tiukan nousun jälkeen vei pikkuagentit parin maalin johtoon. 30 sekuntia edellisestä ja Valdemar vei pikkuagentit kolmen maalin johtoon. Leban pojat kavensivat mutta duo Niko-Valdemar iski jälleen ja taas mentiin 3 maalin johtoon. Seuraava vaihto ja Leban pakkeja vietiin taas ja Epe tälläsi pallon sisään Tuomaksen syötöstä. Heti kolmannen erän alkuun Sami iski Epen antamasta vaparista pallon taas verkon perille. Ja se oli muuten tulinen lämäri. Silloin oltiin 5 maalia edellä ja taisi nousta hyvä olo puseroon eikä Leban pojat antaneet periksi. Kolme maalia ja pikkuagenteillä oli taas pieni paniikki päällä. Tällöin Epe nousi esiin ja pani pari vastustajan pakkia kahville ja sijoitti pallon sisään. Kun vielä seuraavasta hyökkäyksestä Tuomas teki 9. maalin Sam The manin syötöstä, niin saatettiin taas hiukan hengähtää. Leba teki vielä lopussa pari maali mutta tulokseksi tuli 9-7 pikkuagenteille. Kopissa venytellessä juttelimme että nyt satsataan puolustuksen toimintaan ja seuraavan, iisalmessa olevan turnauksen osalta viemme puolustusta paremmalle tasolle.