Siilinjärveltä haettiin jatkopaikka

07.09.2014

Edustusjoukkue matkasi lauantaina 6. syyskuuta etelän lämpöön Siilinjärvelle, jossa odotti Suomen Cupin 1. kierroksen kolme koitosta. Otteluohjelma koveni Agenttien osalta asteittain, kun ensimmäinen ottelu oli 4. divarijoukkuetta vastaan ja viimeinen vastustaja pelasi jo 2. divisioonassa.

Matkaan Agentit lähti hieman vajaalla miehistöllä, kun työt, reissut ja loukkaantumiset rokottivat kentällisen verran miehiä kokoonpanon ulkopuolelle. Lisäksi Jere Lyytikäinen ei ollut vielä edustuskelpoinen siirtoajan karenssin takia. Joukkue ei kuitenkaan antanut tämän vaikuttaa, vaan pelasi alkavaa kautta ajatellen vaikuttavaa salibandya.

RT - FBI (2-2, 0-2, 2-2)

Aamuottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue RT, joka oli ennakolta lohkon heikoin. Ahmon koulun parketti on vaatinut ennenkin hieman totuttelemista mattoon tottuneille agenteille, ja sitä se vaati nytkin. Unihiekat pyyhkäistiin lopullisesti silmistä heti ottelun alussa, kun kotijoukkue iski ensimmäisen maalin vain 43 sekunnin pelailun jälkeen. Tämän jälkeen Agentit otti kuitenkin hallinnan itselleen ja vastasi seuraavista kuudesta maalista (joista tosin yksi epäonnisesti omiin).

RT nosti kolmanteen erään selvästi prässiä, mikä tuottikin hankaluuksia vierailijoille. Isännät onnistuivat kaventamaan pelin tilanteeseen 3-5 päätöserän puolivälissä, minkä Pyry Maksimainen kuittasi lähes välittömästi vahvan kulmanousun päätteeksi. RT kavensi vielä 4-6 muutamaa minuuttia ennen loppua ja haki lopulta tasoitusta ilman maalivahtia, mutta todellista uhkaa voitolle ei muodostunut. Isäntäjoukkue oli ennakkokäsitystä vahvempi laittamalla myös OuPan ja Veikot päivän aikana ahtaalle. Noilla otteilla voi ennustaa vahvaa kautta 4. divarissa.

- Aamun ensimmäinen peli oli kolmivaiheinen. Ottelun alussa oltiin vielä unessa ja totuteltiin parkettilattiaan. Ensimmäisen erä puolenvälin jälkeen päästiin niin sanotusti kuskin paikalle ja hyvää vaihetta kestikin kolmannen erän alkupuoliskolle saakka. Kolmannen erän loppu oli väkinäistä ja hermostunutta pelaamista johtoasemasta huolimatta. Puskettiin turhaan pallon kanssa vastustajan prässiin, kun olisi pitänyt syöttelemällä tylsyttää RT:n aktiivinen prässipeli, kiteytti Tero Haverinen avausottelun kulun.

FBI:n tehomiehet: Pauli Aaltokoski (2+1), Pyry Maksimainen (2+1), Teemu Viio (1+1), Jarkko Immonen (1+0), Harri Balk (0+1) ja Tero Haverinen (0+1).

FBI - Veikot (1-1, 0-0, 0-0)

Toisessa ottelussa olikin mahdollisuus ottaa kiinnitys jatkopaikkaan. Alkavan kauden sarjavastustaja Veikot oli hävinnyt ensimmäisen ottelunsa OuPalle 3-4, joten vastustaja oli lähes pakkovoiton edessä, mutta toisaalta voitolla olisi sysännyt paineet Agenteille.

Yleensä Veikkojen pelit ovat tarjonneet tapahtumia ylilyöntien ja maalien muodossa, mutta tällä kertaa kumpiakaan ei nähty. Veikoille voikin antaa tunnustusta, että joukkue oli ainakin tänään karsinut sikailut pois, vaikka tuttua fyysisyyttä nähtiin.

Itse ottelu lähti käyntiin Agenttien vahvassa komennossa. Hyviä paikkoja tuli liukuhihnalta ja Veikot oli lirissä hyvin liikkuneen Agenttiryhmän käsittelyssä. Ensimmäisestä maalista vastasi Kari Kärkkäinen hienolla vanhanaikaisella. Hiljattain Veikot alkoi saada pelin juonesta kiinni ja käänsi varsinkin vastahyökkäyksillä maalipaikkoja. Ajassa 12.44 nähtiinkin tasoitus vahvan maalinedusrynnistyksen jälkeen, jossa koko päivän maalilla hikoillut Marko Lappalainenkin otti hieman iskua.

Ottelu oli loppuun asti tasaista vääntöä, joskin Agenteilla oli paremmat paikat naulata tarvittavat lisämaalit voittoon (mm. alivoiman 3-1 -hyökkäys), mutta aivan ei oltu terävimmillään. Jännitystä riitti loppuun asti, mutta lopulta pisteet jaettiin jalkapallolukemin 1-1.

- Veikot-peli oli joukkueelta hyvää suoriutumista. Otteluiden välissä sovitut pelilliset tavoitteet alkoivat näkymään kentällä ensimmäistä peliä paremmin. Vähän harmittaa, että jäätiin vain yhteen maaliin, vaikka paikkoja oli riittämiin. Veikot kuitenkin tarjosi jälleen totuttuun tapaan hyvän fyysisen vastustuksen, kommentoi Tero Haverinen.

FBI:n tehomies: Kari Kärkkäinen (1+0).

FBI - OuPa (1-1, 0-0, 1-1)

Päätösottelussa pelin henki oli selvä: jotta jatkopaikka varmistuisi, tarvittaisiin vähintään yksi piste. Muulloin jouduttaisiin jännittämään Veikkojen ja RT:n kohtaamista ja maalieroa.

OuPa ei ollut ensimmäisissä otteluissa niin vahva kuin ennakkoon sopi odottaa. Joukkueelta ilmeisesti puuttui myös pelaajia reissusta, mutta parhaat olivat kuitenkin mukana. Toisaalta Agentitkin joutui pelaamaan pienellä ringillä, kun Jarkko Immosen ja Henry Lokan päivän aikana saamat vammat asettivat miehet katsomon puolelle.

Teemu Viio aloituksessa Harri Balkin seuratessa taustalla.

Peli oli aivan alkua lukuun ottamatta tasaista vääntämistä eikä Agentit jääneet sarjatasoa ylempänä pelaavien jalkoihin. Alussa OuPa oli hivenen hallitseva, kun Agentit eivät olleet saaneet vielä poltettua edellisen ottelun karstoja pois jaloista. Avausmaalia juhlikin OuPa ajassa 2.25, mutta tämän jälkeen edustus alkoi kammeta itseään ulos hienoisesta sillasta. Tärkeä pukukoppimaali nähtiin ensimmäisen erän loppupuolella, kun Antti Korhosen lähivaparista lähtenyt kantti pomppi kuin pomppikin maaliviivan yli.

Kyllä tuosta vielä rako löytyy...

Den glider in! Antti Korhonen (vas.) juhlii 1-1-tasoitusta. Mukana myös Pyry Maksimainen (21).

Tasoitusmaalia juhlimassa maalintekijän kanssa Toni Ruotsalainen, Mika Hujanen, Pyry Maksimainen ja Tero Haverinen.

Toinen erä oli tasaväkistä vääntämistä ilman maaleja. Viimeisessä erässä OuPa sai sykkeen nousemaan katsomossa onnistumalla erän alkupuolella. Mikko Korpelainen painoi tarkkaakin tarkemman kudin ohi Lappalaisen, jolla ei ollut sanan sijaa aivan ristikkoon kolahtaneen vedon kanssa.

Tälle vedolle koko päivän hienosti urakoinut maalivahti Marko Lappalainen ei voinut mitään.

Harri Balk juonimassa erätauolla Ismo Kataisen (29) ja Antti Korhosen kanssa.

Vähitellen Agentit alkoi laittaa taas pökköä pesään, mikä sai outokumpulaiset näkemään punaista. OuPa sai rangaistuksen mailaan lyönnistä ja FBI tilanteesta lähivaparin. Pienellä siirrolla pedattiin maalipaikka Teemu Viiolle, joka ei jättänyt sitä käyttämättä ja peli tasoihin. Agentit pääsi hakemaan johtomaalia vielä kahteen kertaan ylivoimalla ilman tulosta. Todellinen kliimaksi koitui Harri Balkin rangaistuksesta ajassa 42.45, josta seuranneen alivoiman joukkue taisteli hienosti. Lisämaaleja ei enää nähty, ja vähämaalisen ottelun lopputulokseksi jäi 2-2, vaikka voittokin olisi ollut aivan haettavissa. Sillä ei ollut kuitenkaan väliä, sillä tälläkin tuloksella paikka seuraavalle kierrokselle varmistui.

Ottelun päättyessä ilo, väsymys ja helpotus ovat kaikki luettavissa pelaajien kasvoilta. Kuvassa vas. etualalla Pauli Aaltokoski, Teemu Viio, Ismo Katainen ja Jukka Pekka Harmoinen.

- Ottelu osoitti loistavaa venymiskykyä joukkueelta, joka oli päivän aikana kutistunut kahteen kentälliseen. Selvähän se oli, että väsy alkaa painamaan tässä vaiheessa päivää lähes joka ukolla, mutta hienoa oli nähdä ryhmän tahtotaso ja sen merkitys suoritukseen. Joukkue pelasi varsin kypsästi niillä elementeillä, joita tähän mennessä oli pelitapaan sovittu, pelaajavalmentaja Haverinen kiitteli omiaan.

FBI:n tehomiehet: Antti Korhonen (1+0), Teemu Viio (1+0), Mika Hujanen (0+1) ja Harri Balk (0+1).

Päivän otteluista jokainen oli tiukka, joissa pelattiin vauhdikasta ja viihdyttävää salibandya. Harmittavasti tapahtuma ei ollut kerännyt Ahmon koulun lauteille kuin muutaman kymmenen katsojan joukon. Agentit haki hyvän harjoituksen lisäksi jatkopaikan vahvoilla esityksillä, vaikka loukkaantumiset sotkivat hieman suunnitelmaa. Kolmessa ottelussa joukkue osoitti vahvaa tahtotasoa ja iloista peli-ilmettä, eikä edes väsyminen juuri näkynyt rankan päivän aikana.

Suomen Cup jatkuu parin viikon päästä joko 20. tai 21. päivä. FBI:n vastustajiksi asettuvat 2. divisioonan PiSaBa Pieksämäeltä, myös Siilinjärveltä jatkoon päässyt OuPa ja 1. kierroksen toisen lohkon ykkönen LeBa-96:n II-joukkue.

Tällä porukalla Agentit eteni tappioitta Suomen Cupin 2. kierrokselle. Kuvassa vas. ylh. Pauli Aaltokoski, Antti Korhonen, Jukka Pekka Harmoinen, Harri Balk, Pyry Maksimainen, Teemu Viio, Ismo Katainen (C). Vas. alh. Harri Hotti, Kari Kärkkäinen, Mika Hujanen, Tero Haverinen, Henry Lokka, Marko Lappalainen, Toni Ruotsalainen.