Historia

Floorball Iisalmen perustivat Eero HeiskanenAnssi Toivola ja Harri-Pekka Julkunen vuonna 1996. FBI osallistui ensimmäisen kerran sarjatoimintaan kaudella 1997-1998, jolloin joukkue pelasi V-divisioonassa.

Kauden 1998-99 päätteeksi joukkue nousi IV-divisioonaan sijoituttuaan lohkossaan toiseksi.

Kauden 2001-02 päätteeksi joukkue nousi III-divisioonaan voitettuaan oman lohkonsa.

Keväällä 2003 seuraan perustettiin toinen joukkue, FBI II, joka aloitti pelit kaudella 2003–2004 V-divisioonassa.

Keväällä 2005 FBI ja Pave yhdistyivät. Paven alaisuuteen perustettiin salibandyjaosto FBI Pave, jonka alaisuuteen kaikki FBI:n joukkueet siirtyivät.

Syksyllä 2005 FBI Pave aloitti junioritoiminnan.

Seuran suurmies Marko Laitinen palkittiin Suomen Salibandyliiton vuoden junioritoimijana kaudella 2006 - 2007.

Keväällä 2007 edustusjoukkue nousi II-divisoonaan, ja näin ollen Iisalmeenkin saatiin salibandyyn yksittäiset ottelut. Samana keväänä kakkosjoukkue nousi IV-divisoonaan.

Kauden 2007-08 päätteeksi edustusjoukkueen sijoitus II-divisioonassa oli 7. Kakkosjoukkue nousi III-divisioonaan.

Jaostolla oli kaudella 2008-2009 kolme miesjoukkuetta Suomen Salibandyliiton alaisissa sarjoissa: edustusjoukkue pelasi II-divisioonassa, kakkosjoukkue III-divisioonassa ja kolmosjoukkue V-divisioonassa. Edustusjoukkueen sijoitus oli 7., kakkosjoukkue putosi alaspäin ja kolmosjoukkue jäi lohkonsa viimeiseksi.

Vuonna 2009 FBI irtautui Pavesta ja siitä tuli itsenäinen salibandyn erikoisseura. Miesjoukkueiden lukumäärä putosi kahteen. Edustusjoukkue petrasi sijoitustaan kuudenneksi, mutta kakkosjoukkue putosi jälleen sarjaporrasta alemmaksi. FBI:n junioritoiminta oli laajimmillaan ja toimintaa oli jokaisessa ikäluokassa. A-juniorit voittivat Savo-Karjala/Kaakkois-Suomi -alueen 1. divisioonan ja pääsivät pelaamaan valtakunnalliseen loppuhuipentumaan.

Kausi 2010-11 oli edustusjoukkueelle vaikea. Sarjassa kaatui kärkijoukkueita, mutta pahimmille kilpakumppaneille hävittiin. Keväällä miehet joutuivat karsimaan sarjapaikastaan Vehmersalmen Vesaa vastaan ja onnistuivat säilyttämään paikkansa otteluvoitoin 2-1. Kakkosjoukkue jatkoi hissiliikettään ja nousi IV-divisioonaan.

Kaudella 2010-2011 alkoi toisen salibandysukupolven harrastetoiminta 05-syntyneiden säbäeskariryhmässä. Perustajina toimivat Markku Huttunen, Jani Winter ja Miia Bovellan. FBI:n toimintaan tuli mukaan myös tyttöjuniorit Marko Laitisen vetämänä.

Kauden 2011-12 aluksi FBI eteni historiallisesti Suomen Cupin toiselle kierrokselle. Kausi päättyi pettymykseen, kun viiden vuoden mittainen taival II-divisioonassa päättyi suoraan putoamiseen. Kakkosjoukkue nousi III-divisioonaan.

Kaudella 2012-13 FBI:n miesjoukkueet pelasivat samassa sarjassa. Kakkosjoukkue oli jopa lähellä nousukarsintoja, kun taas edustusjoukkue kärsi vielä edellisen kauden taantumavaiheesta, joka johti lopulta karsintojen kautta jälleen putoamiseen. Junioripuolella menestystä tuli E02-junioreilta, jotka voittivat oman aluejatkosarjansa. Joukkue pääsi karsimaan myös paikasta alueloppuhuipentumaan. Joukkuetta valmensi kauden aluksi seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jukka Hakola

Kausi 2013-14 povaili FBI:n uutta tulemista. Miesjoukkueita oli enää vain yksi, joka menestyikin hyvin. Nousukarsintapaikka oli jo omissa käsissä, mutta lopulta KLC otti sen maalieron turvin haltuunsa.

Kaudella 2013-2014 junioreiden harrastepolku sai jatkoa ja perustettiin joukkue 06-07-syntyneille. Ohjaajina aloittivat  Juha LindbergJanne Rautula, Mika LappalainenHeikki Hyvönen ja Petri Hynynen. Harrastepelaajien määrä kasvoi 04-05- ja 06-07-ryhmissä jo yli kuuteenkymmeneen.

Kaudella 2014-2015 seurassa pelasi pitkästä aikaa kaksi juniorijoukkuetta liiton sarjoissa. D2-juniorit pelasivat jopa ylialueellisessa Savo-Karjala/Kaakkois-Suomen haastajafinaalitapahtumassa, jossa se sijoittui pronssille. Toinen juniorijoukkue oli F1-pojissa. Edustusjoukkue eteni Suomen Cupissa historiallisesti 4. kierrokselle.

Kaudella 2015-2016 seurassa oli jopa neljä kilpajoukkuetta. Miehissä perustettiin uusi joukkue V-divisioonaan. Juniorijoukkueita oli D1- ja E2-sarjoissa.

Kaudella 2016-2017 edustusjoukkue joutui III-divisioonassa putoamiskarsintoihin, jotka se kuitenkin selvitti.

Kaudella 2017-2018 edustusjoukkue pelasi 11 vuoden tauon jälkeen 2. divisioonan nousukarsinnoissa sijoituttuaan III-divisioonassa kolmanneksi. Karsinnoissa Kiteen Pallo -90 oli kuitenkin selkeästi vahvempi voitoin 2-0.

Kausi 2018-2019 oli seuralle menestyksekäs. Miesten edustusjoukkue voitti 3. divisioonan lohkonsa ja nousi suoraan 2. divisioonaan. Ensimmäistä kertaa seurassa oli myös naisjoukkue, joka niin ikään nousi 2. divisioonaan häviten kauden aikana vain yhden ottelun. Myös D1- ja E2-pojat voittivat omat sarjansa. D1 sijoittui Haastajafinaalissa hopealle ja E2 voitti kultaa.

Kausi 2019-2020: Edustusjoukkue pelasi pitkästä aikaa 2. divisioonassa. Lisävoimia toi farmisopimus 3. divisioonan Rökäletappion kanssa. Edustus ehti pelata omat pelinsä ennen koronapandemian alkua. FBI jäi lohkonsa kahdeksanneksi. Sarja pelattiin vajaalla joukkuemäärällä, joten pelit olisivat loppuneet runkosarjaan ilman putoamiskarsintoja.

Kausi 2020-2021 oli menestys seuran jäsenmäärän kasvu huomioiden. Koronan varjostamasta ja kurittamasta kaudesta huolimatta junioreiden harrasteryhmäkoot kasvoivat selkeästi. Sarjatoiminnassa mukana oli ainoastaan kaksi aikuisjoukkuetta. Miesten edustusjoukkue haki uutta tulemista 5 divisioonasta, jonne joukkue oli pudonnut, koska ei lähtenyt pelaajapulan takia 2. divisioonaan. Naisten joukkue puolestaan pelasi 2. divisioonassa. Molempien joukkueiden kaudet keskeytyivät ennen joulua koronasulkujen seurauksena.

Kausi 2021-2022 miesten joukkue jatkoi pelejä 4.divisioonassa, jonne se oli saanut paikan sarjapaikkajärjestelyjen myötä. Naisten joukkue puolestaan esitti vahvoja otteita 2. divisioonassa lunastaen paikan jopa nousukarsintaturnaukseen. 1. divisioonan nousukarsinnat jäivät kuitenkin joukkueella haaveeksi, kun joukkueessa sairastui yhtä aikaa useampi pelaaja koronaan ja näin ollen osallistuminen turnaukseen peruuntui viime hetkillä. 7-10-vuotiaat juniorit pääsivät puolestaan pelaamaan Kainuu-Savo-harrastemestaruussarjaa, jonka mahdollisti lähialueen seurojen yhteistyö ja Salibandyliitto. Kauden päätyttyä järjestettiin seuran historian ensimmäinen salibandyn kesäleiri, johon oli mukaan saatu ohjaajiksi jo muualla ylemmillä sarjatasoilla pelaavia seuran omia kasvatteja. Leirin kirkkaimpana tähtenä toimi kauden Sveitsin NLB:ssä Regazzi Verbano Unihockeyn riveissä pelannut Jesper Hakola.

Kausi 2022-2023: Seuran päällimmäisenä tavoitteena oli jatkaa junioritoiminnan kehittämistä ja lähialueiden seurojen kanssa tehtävän yhteistyön edistämistä. Tästä oivana esimerkkinä toimi Kainuu-Savo junioriharrasteliigaan osallistuvien joukkueiden määrän kasvu edellisestä kaudesta sekä FBI:n aktiivinen rooli sarjan kehittämisessä yhdessä sarjan muiden seurojen kanssa. Kauden aikana FBI teki muutaman vuoden tauon jälkeen paluun myös salibandyliiton alaisiin juniorisarjoihin kun P12 joukkue ja P10 joukkue pelasi alueellista liiton sarjaa. Seuran positiivinen edistyminen junioritoiminnassa huomioitiin myös Iisalmen kaupungin toimesta, kun useamman vuoden jo juniorivalmennuksessa mukana ollut Tero Haverinen palkittiin Iisalmen vuoden valmentajana. Aikuisjoukkueista miesten joukkueen pelit jatkuivat 4.divisioonassa. Sijoitus sarjan päätyttyä oli sarjan keskikastissa. Naisten sarjajoukkuetta ei kuluneella pelikaudella ollut. Seura tarjosi myös kilpatoiminnan lisäksi harrasteryhmä toimintaa 3-12 vuotiaille lapsille sekä aikuisille.