Agenteille täysi pistepotti Siilinjärveltä

14.10.2018

Miesten edustusjoukkue teki lauantaina reissun Siilinjärvellä. Ahmon koulu on yleensä ollut suosiollinen Agenteille, ja sitä se oli tälläkin kertaa. Ainoastaan epätavallisen liukas parketti toi omat oikkunsa peliin.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin kuopiolainen In-team, joka kuuluu ennakolta sarjan kärkijoukkueisiin. Ottelu lähti käyntiin samalla tapaa kuin muutama viikko sitten kohdattuja vastustajiakin vastaan. Pallo liikkui lähinnä agenttien lavoissa In-teamin sumputtaessa keskustaa. Avausmaalista vastasi kuitenkin In-team maalin edustalta. Tasoitusmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun Antti Mähönen maalasi päivän ensimmäisensä. Kuopiolaiset vastasivat kahdesta seuraavasta osumasta, ja erätauolle siirryttiin lukemista 3-1.

Toiseen erään mitään ei tarvinnut radikaalisti muuttaa, asioita piti vain tehdä huolellisemmin, jotta tulos kääntyisi Agenteille. Erän alkuun Pauli Aaltokoski katkaisi vastustajan syötön ja kilautti pallon tolpan kautta maaliin. In-team kuittasi maalin hivenen onnekkaastikin maalin edustan pomppupallosta. Agentit pääsi pian tämän jälkeen ylivoimalle, jonka loppuhetkillä Mähönen lämäsi pallon viivasta verkkoon. Erän loppupuolella Agentteja koeteltiin kahdella rangaistuksella, mutta alkukauden murheenkryyninä ollut alivoima toimi tällä kertaa mainiosti eikä takaiskuja tullut.

Kolmannen erän alkuun In-team lisäsi johtoaan. Vastustajan avaustaktiikkana ollut korkea toimitus maalille ohjautui pahaksi onneksi Agenttien puolustajan mailasta maaliin. Tämän jälkeen oli Agenttien tehohetken aika. Ensin Mähönen sijoitteli maaliin ottelun kolmannen ja neljännen täysosumansa. Muutaman minuutin kuluttua edellisestä Jarkko Hyttinen päätti vahvan nousunsa ampumalla takatolpilta ”Hydelle” itselleen sekä joukkueelle henkisesti tärkeän johtomaalin.

Maalirikas ottelu sai arvoisensa lopun, kun In-team tuli tasoihin ajassa 38.46. Nelisen minuuttia ennen peliajan loppua Agentit siirtyi uudestaan johtoon, kun Mähönen löi pallon pesäpallotyyliin riman alle. Kuopiolaiset hakivat tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mikä kostautui. Armoitettuna maalintekijänä tunnettu Harri Balk ohjasi Mähösen kudin Balkin omien sanojensa mukaan säärikarvoillaan tyhjään nuottaan. Juuri ennen päätössummeria Mähönen täydensi tuplahattutemppunsa puolesta kentästä. Vastustajan maalivahti oli jo lopettelemassa ottelua, kun Mähösen toimitus painui verkkoon. Loppulukemat 6-9 ja pisteet Agenteille.

Tehot: Antti Mähönen 6+1, Harri Balk 1+1, Pauli Aaltokoski 1+2, Jarkko Hyttinen 1+0, Jesper Hakola 0+3 ja Esko Seppälä 0+1. Maalivahti Mikko Heiskaselle 11 torjuntaa.

Toiseen otteluun Iisveden Kiriä vastaan lähdettiin vain tunnin tauon jälkeen. Vastustajan vahvuudeksi tiedettiin jalkavat hyökkääjät, isot puolustajat ja yritteliäs asenne. Pallonhallinta oli jälleen Agenteilla, mutta peliväline ei liikkunut yhtä hyvin kuin ensimmäisessä ottelussa. Laadukkaisiin maalipaikkoihin Agentit ei juuri päässyt, mistä kertoo myös ensimmäisen erän torjuntatilasto. Agenttien maalia vartioineelle Aapo Häkkiselle kertyi kolme torjuntaa ja vastustajan veräjänvartijalle kaksi. Erän ainoa maali meni IisKin nimiin.

Toisessa erässä IisKi pääsi lisäämään johtoaan ylivoimalla, kun Agenteille sattui vaihtovirhe. Erän loppupuolella sattui päivän puhuttanein tilanne. Keskialueen irtopalloa havitteli IisKi:n pelaajan epäonneksi myös Agenttien voimapuolustaja Hyttinen. Hyttinen otti pallon rinnalla haltuun ja koitti kääntää sitä suojauksen puolelle, kun samaan tilanteeseen tuli IisKi:n pelaaja. Hyttisen olkapää osui tilanteessa vastustajan olkapäähän. Tuomari näki tilanteen siten, että pallo ei olisi ollut vielä kummankaan hallussa, kun Hyttinen käänsi ylävartaloaan ja olisi osunut vastustajaa päähän. Hyttinen liputettiin tuomareiden neuvottelun jälkeen punaisella pihalle PR 3:lla, mikä tarkoittaa sitä, että tilanteesta tulee automaattisesti ainakin yhden ottelun pelikielto. Tuomio oli kova, sillä Agenttien näkemys tilanteesta sai tukea myös katsomosta ja peliä seuranneelta tuomarilta.

Agentit selvitti viiden minuutin alivoiman takaiskuitta ja sai uskoa tekemiseensä. Kolmannen erän puolivälin tienoilla Agentit teki puolen minuutin sisällä kaksi maalia ja tasoitti ottelun. Ensimmäisen maalin naulasi päivän tehopelaaja Antti Mähönen Pauli Aaltokosken loistavasta poikittaissyötöstä ja toisen teki päivän parhaana agenttina palkittu Jesper Hakola. Maali oli vasta 16-vuotiaalle Hakolalle ensimmäinen miesten peleissä, mistä hyvästä pallo lähti nuoren miehenalun mukaan.

Ottelun loppuun Agentit antoi kovaa painetta vastustajan päätyyn, koska jaossa oli tärkeät pisteet. Palkinto tuli lopulta reilu minuutti ennen ottelun loppua. Sisäänlyöntikuvio toimi Aaltokosken napauttaessa pallon maalin yläkertaan Esko Seppälän syötöstä. Maali harmitti vastustajan pelaajaa siinä määrin, että hänet tuomittiin jäähypenkille. Ottelun lopun Agentit pääsi pyörittämään ylivoimalla ajan pois kellosta, minkä joukkue tekikin todella nöyrästi hakematta maalia. Loppulukemat merkattiin Agenteille 2-3.

Tehot: Antti Mähönen 1+1, Pauli Aaltokoski 1+1, Jesper Hakola 1+0 ja Esko Seppälä 0+1. Maalivahti Aapo Häkkiselle 10 torjuntaa.

Agentit on kerännyt alkukauden otteluista kuusi sarjapistettä, mikä oikeuttaa sarjassa 3. sijaan. Oma peli on mennyt eteenpäin huimasti loppukesän ensimmäisistä harjoituspeleistä, mutta joukkueessa on hyvä motivaatio kehittää pelaamistaan edelleen. Lauantain otteluissa positiivisinta oli nuorten pelaajien esiinmarssi. Päivän parhaana palkittu Jesper Hakola pelasi todella kypsästi ja monipuolisesti, mikä toi myös hienot tehot. Aapo Häkkinen piti Agentit pelissä mukana silloin, kun IisKillä oli otetta pelistä. Myös Sami Mikkonen pelasi nöyrää peliä miesten mukana. Ykköskentällinen Hakola-Mähönen-Balk oli ensimmäistä kertaa kasassa vasta pelissä, mutta kemiat löytyivät nopeasti. Kentällinen teki valtaosan Agenttien maaleista eikä päästänyt yhtään omiin. Kunhan Agenttien toinen kentällinen löytää lopullisen muotonsa ja alkaa saada peliään lentoon, niin hyvä pelillinen ote alkaa näkyä myös tulostaululla. Pienemmässä roolissa ollut kolmoskentällinen pelasi varsinkin IisKiä vastaan roolinsa hyvin ja kantoi päävastuuta myös Agenttien hyvin toimineesta alivoimasta.

Seuraavan kerran kehitysaskelia päästään ottamaan Kuopion Studentialla 3. marraskuuta, jolloin vastaan asettuvat sarjakärki Spartak JNS ja niin ikään sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Rökäletappio.