Agentit avaa sarjakautensa Nurmeksessa

21.09.2018

Pitkä odotus saa päätöksensä lauantaina, kun miesten 3. divisioona alkaa vihdoin. Ennen sarjakauden alkua Agenteilla on takana jo pari kierrosta Suomen Cupia sekä muutamia harjoituspelejä, mutta nyt nähdään, miten joukkue suoriutuu sarjapeleissä. Joukkueella on ollut hyvä pöhinä päällä viime viikot, mikä toivottavasti heijastuu myös peleihin, kun Agentit päästetään kunnolla irti. Kentällisissä tulee jälleen vaihtuvuutta Suomen Cupin jälkeen, kun poissa ovat varmasti Sami Mikkonen, Tomi Vesterinen ja viime hetkillä polvensa telonut Paavo Toppinen. Antti Mähönen sen sijaan pukee pitkästä aikaa FBI-nutun päälleen.

Agentit avaa sarjakautensa sarjanousija Juankosken Pyrkivää vastaan klo 11. JuPy on tuttu vastustaja parin vuoden takaa, jolloin juankoskelaiset kamppailivat FBI:n kanssa samoista sarjasijoituksista sarjan peräpäässä. JuPy:n kohtalona oli tuolloin tippua sarjaporrasta alemmas 4. divisioonaan, mutta visiitti jäi vain yhden kauden mittaiseksi. Keväällä JuPy voitti oman lohkonsa häviämällä kauden aikana vain yhden ottelun.

Avausvastustajan vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, josta löytyy useita taitavia pelimiehiä. Viime kaudella 4. divisioonan pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyi kaksi juankoskelaista: 2. sijalta Niko Puustinen (21+14) ja 8. sijalta Joni Venäläinen (14+14). Samat herrat löytyivät 3. divisioonan top 5:stä kaudella 2016-17. Myös Miika Hämäläinen ja Tatu Puustinen paukuttivat viime kauden yli piste per peli tahtia.

Ennen kauden alkua juankoskelaisten riveissä ovi on käynyt molempiin suuntiin. Nimekkäin vahvistus on 2. divisioonan Apassien Eino Puustinen. Huhujen mukaan JuPy myös treenaa 2. divisioonan kärkiporukoihin kuuluvan Apassien kanssa, joten kentällä voidaan nähdä varsin vauhdikasta peliä. Agenttien on oltava tarkkana erityisesti puolustuspäässä, jottei vastustaja pääse rokottamaan omilla aseillaan.

Päivän toisessa ottelussa päästään jälleen kohtaamaan vanha tuttu aiemmilta sarjakausilta, nimittäin 2. divisioonasta pudonnut Coach Team Juuasta. Coach Team pelasi 2. divisioonassa jopa niin pitkään, että joukkueiden edellinen sarjakohtaaminen on kaudelta 2011-12, jolloin Agentitkin oli vielä niissä karkeloissa mukana. Alkavalla kaudella vastustaja kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin.

Viime kausi oli juukalaisittain vaisu, kun joukkue jäi 2. divisioonan viimeiseksi seitsemällä sarjapisteellään. Vuosikausia joukkuetta kannatellut kolmikko, Toni Saarelainen, Joni Kortelainen ja Petri Ruotsalainen, ei enää kyennyt pitämään Coach Teamia korkeammalla sarjatasolla. Tästä kolmikosta Saarelainen on vaihtanut täksi kaudeksi maisemaa.

Saarelaisen lisäksi myös muutama muu pelaaja on lähtenyt eikä siirtolistalta lyödy tulijoita kuin yksi, mutta sitäkin nimekkäämpi Pauno Kajoksinen. Kajoksinen on iisalmelaisille tuttu viime kevään hyväntekeväisyysottelusta, mutta on nuorella miehellä tilastoihin kertynyt myös 114 Salibandyliigan ottelua, joissa tehoja on tullut mukavat 56+88. Kasvattajaseuraansa Kajoksinen siirtyi viime kauden SM-hopeamitali kaulassaan Happeesta. Kajoksisen rooli joukkueessa on vielä tällä hetkellä täysi kysymysmerkki, koska miehestä ei ole seuran sivuilla uutisoitu mitään. Onko tarkoituksena pitää häntä salaisena aseena? Tiedä häntä, mutta huomennapa se viimeistään selviää, näkyykö miestä kokoonpanossa.

Lauantain otteluita voit seurata tästä linkistä.

13.03.2019FBI:n miesten edustusjoukkue hakee päävalmentajaa
20.06.2019Floorball Iisalmi ja Rökäletappio solmivat farmisopimuksen
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue
26.04.2019Seuran kauden päätöstilaisuus 4. toukokuuta
22.03.2019FBI:n naisten 2. divisioonan karsintaturnaus sunnuntaina Iisalmessa
16.03.2019Tällä joukkueella nousu saavutettiin - esittelyssä Agentit kaudella 2018-2019
14.03.2019Paluu kakkoseen - Agenttien matka pelaajavalmentajan silmin
13.03.2019Miesten edustusjoukkueen avoimet pelivuorot viikoilla 12-13.
10.03.2019Kaikkien aikojen FBI nousi suoraan 2. divisioonaan

Siirry arkistoon »