2. divisioonan kausiennakko

29.09.2019

Agenttien toimistolla on pyörinyt melkoinen hyörinä ennen 2. divisioonakauden alkua. Vastustajia on päästy arvioimaan lähinnä siirtolistalta, mutta sieltäkin vahvistukset on pystytty poimimaan melko mukavasti. Apassien luopuminen sarjapaikasta muokkasi voimasuhteita, kun pelaajat siirtyivät paljolti sarjan muihin joukkueisiin. FBI on jätetty ennakosta pois, sillä joukkue asetti tavoitteekseen jatkopelit kauden jälkeen eli sarjasijoituksen on oltava viiden sakissa. Ennakko edustaa täysin erään salaisen agentin mielipiteitä.

Lehmo Balls -96

Sarjan suurin ennakkosuosikki on Savo-Karjalan 2. divisioonaa hallinnut kontiolahtelainen LeBa -96. Jo pitkään Divariin hamunnut joukkue on ollut kahtena viime kautena alueen edustaja Divari-karsinnoissa, mutta kumpanakin keväänä tie on tyssännyt ensimmäiseen vastustajaan.

Joukkueen suurin tähti on yli 300 ottelua Salibandyliigassa tahkonnut Petri Väänänen. Äärimmäisen taitava hyökkääjä namutteli viime kauden aikana 18 ottelussa tehot 8+45=53. Syötöt osuvat ketjukaverin lapaan vaikeimmissakin paikoissa ja juonikkuutta riittää. Tähtipelaajiin voidaan lukea Iisalmessakin vaikuttanut Joonas Riekkinen, joka iski Väänäsen rinnalla kovat tehot 32+12. Riekkinen oli sarjan toiseksi paras maalintekijä. Näiden pelaajien jälkeen tulee liuta tasavahvoja miehiä, joita riittää helposti kolmeen kentälliseen.

Kontiolahden pelaajaliikennettä on siirtolistan perusteella vaikea eritellä. Suht isossa seurassa joukkueita riittää eikä aina pysty päättelemään, mihin joukkueeseen pelaaja on siirtynyt. Muutama haku siirtolistalta kuitenkin onnistuu. Viime kaudella Kooveessa Salibandyliigaa pelannut Mikael Jolkkonen tekee paluun kotiinsa. Jere Kettunen on vahvistus Divari-joukkue Josbasta ja Matti Karvinen Josba Akatemiasta. Kovimmat menetykset ovat olleet tehot 16+9 tehnyt Antti Räty ja 11+5 pistettä tehnyt Markus Tuomisto. Siirtomarkkinoilla LeBa jäi hivenen plussan puolelle, ja kun runko on muutenkin laadukas, voidaan joukkueen olettaa jälleen olevan sarjan kärkikahinoissa.

Tulleet: Mikael Jolkkonen (Koovee, Salibandyliiga), Jere Kettunen (Josba, Divari), Matti Karvinen (Josba Akatemia, 2. div)

Lähteneet: Antti Räty (FB Factor), Markus Tuomisto (KiPa-90 2. div), Antti Nissinen (JoPa), Markus Ylikoski (SB Heinola)

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 1., 14-1-0-3, TM 178 (9,9 per peli), PM 109 (6,1 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 1-3

VehVe

Viime kauden sarjakolmosella Vehmersalmen Vesalla pyöröovet ovat käyneet kauden aikana tiuhaan. Joukkue on menettänyt kovia pelaajia, mutta onnistunut paikkaamaan lähtijät hyvin. Joukkue muun muassa menetti liigajoukkue Welhoihin Tomi Hujasen (24+6) ja Jesper Kauhasen (21+9) sekä ykkösvahti Lauri Künnapin. Tulijoista kovimmat ovat Apassien parhaat pistemiehet Juha Airaksinen (28+28) ja Tero Korhonen (27+19).

Hiljattain sarjan kärkiporukoihin hivuttautunut VehVe saattaa ensi kaudella jopa tiputtaa LeBan valtaistuimeltaan. Joukkueella oli viime kaudella tasaisen laadukas materiaali, jota johti Miro Markkanen (20+14). Airaksisen ja Korhosen mukaan tulon myötä joukkueella on ainakin kaksi hyvää hyökkäysketjua. Nyt ringissä on ilmeisesti myös viime kautta enemmän porukkaa.

Tulleet: Juha Airaksinen (Apassit 2. div), Tero Korhonen (Apassit 2. div), Jussi Tennilä (Tiikerit Divari), Ari Lintu (Pisaba 2. div), Markus Rantonen (Apassit 2. div), Henri Forsblom (Tiikerit II, 2. div), Olli Pöyhönen (In-team 3. div)

Lähteneet: Tomi Hujanen, Jesper Kauhanen, Lauri Künnap, Jukka Pellinen, Joona Happonen, Erkka Hirvelä

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 2., 14-0-2-2, TM 144 (8 per peli), PM 132 (7,3 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 1-3

 

Pisaba

Pieksämäen Salibandy on sarjan perinteikkäin joukkue. Pisaba nousi 2. divisioonaan kauden 2006-2007 päätteeksi ja on pelannut sarjassa siitä lähtien. FBI nousi edellisen kerran kakkoseen samana vuonna karsintojen kautta. Pisaba on kuulunut nousustaan asti sarjan ylempään keskikastiin.

Pieksämäellä hyödyttiin Varkauden Tarmon putoamisesta 2. divisioonasta. Varkaudesta siirtyi kourallisen verran miehiä vahvistamaan Pisabaa. Erityisesti Henrik Härkönen (18+15) ja Joona Juutilainen (13+14) tuovat mukavasti laajuutta kokoonpanoon.

Lähtijöitä ei ole kuin kolme, mutta näistä Henri Tarvainen (7 ottelua, 14+5) ja Ari Lintu (8+10) näkyvät joukkueen iskukyvyssä. Ennakolta Varkauden vahvistukset kuitenkin tuovat sen verran laajuutta, että Pisaba kuuluu kesän voittajiin siirtomarkkinoilla. Joukkueesta löytyy ennestäänkin ratkaisuvoimaa Risto Ikosen (24+24), Pekka Taskisen (13+16) ja Manu Rytkösen (6+18) muodossa. Pisaba päästi viime kaudella toiseksi vähiten maaleja 2. divisioonassa, joten puolustuksen kanssa ei ole ongelmaa.

Tulleet: Henrik Härkönen (VarTa 3. div), Joona Juutilainen (VarTa 3. div), Riku Karvonen (VarTa 3. div), Joona Pöntinen (VarTa 3. div), Mika Majava (VarTa 3. div)

Lähteneet: Ari Lintu (VehVe 2. div), Henri Tarvainen, Jesse Riipinen

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 4., 8-2-0-8, TM 134 (7,4 per peli), PM 106 (5,9 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 3-5

 

KiPa-90

Kauden yllättäjäksi nostan Kiteen Pallo -90:n. FBI kohtasi KiPan viimeksi keväällä 2018, jolloin pelattiin 2. divisioonan karsintoja. Tuolloin kiteeläiset löysivät parhaan vireensä kevätkaudella ja murskasi Agentit suoraan kahdessa ottelussa. Myös viime kaudella Kiteellä pelattiin putoamiskarsintoja, mutta Vuorelan Veikoistakaan ei ollut KiPan pudottajaksi.

Kiteeltä löytyy sarjan ylivoimaisesti paras pelaaja Tapio Niskanen (50+25), joka on kannatellut joukkuettaan viime vuodet. Viimeiset kolme kautta sarjan pistepörssin voittanut Niskanen on pelannut 2. divisioonassa neljän kauden aikana 68 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt kiitettävät 308 tehopistettä (4,5 per peli). Nyt kiteeläiset saivat riveihinsä varsin kovat vahvistukset, kun Divari-joukkue Josbasta KiPaan siirtyivät Lehtiniemen veljekset Juuso (10+11) ja Eetu (11+8). Vastustajat eivät voi enää keskittyä Niskasen pimentämiseen (usein siinä onnistumatta), vaan nyt vaarallisuutta tulee kahden ketjun verran. Saa nähdä, vieläkö Niskasen ketjukavereina jatkavat Henri Kärki (22+37) ja pesäpallolegenda Sami Partanen (28+18) vai joko on nuorempien vuoro.

Tulleet: Juuso Lehtiniemi (Josba Divari), Eetu Lehtiniemi (Josba Divari), Markus Tuomisto (LeBa-96 2. div), Jari Rissanen (Spartak JNS 3. div), Joona Immonen (ToU 4. div), Jarno Kostamo (ToU 4. div), Jasse Kostamo (ToU 4. div), Konsta Pirhonen (ToU 4. div), Mikko Koponen (FB JoPa 4. div), Miikka Korhonen (FB JoPa 4. div)

Lähteneet: Matti Härkönen

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 9., 6-0-1-11, TM 155 (8,6 per peli), PM 182 (10,1 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 3-5

 

Kaiku

Kaavin Kaiku pysäytti viime kaudella pienoisen hissiliikkeensä 2. ja 3. divisioonan välillä. Paikka säilyi karsintojen kautta, joissa Kaiku voitti Juankosken Pyrkivän kolmeen otteluun venyneessä sarjassa. Alkavalla kaudella myös Kaiku hyötyi Apassien luopumisesta sarjapaikasta ja joukkue on vahvistunut kesän aikana.

Viime kaudet joukkue on levännyt kokeneen parivaljakon Juhani TuomainenLeo Lyytinen harteilla. Näistä herroista Tuomainen on pelannut 133 ottelua liigassa tehoin 106+63=169. Lyytinen on hankkinut kannuksensa lähinnä 1. divisioonassa, jossa otteluita on kertynyt 177 tehoilla 48+127=175. Viime kaudella Tuomainen teki tehot 21+13 ja Lyytinen 11+11. Tutkapari oli viime kaudella Kaiun pelaajista ainoat, jotka tekivät pisteitä yli piste per peli tahdilla. Todella vähämaalisia otteluita pelannut Kaiku päästi viime kaudella vähiten maaleja sarjassa, vaikka oli sarjan häntäpäässä. Hyökkäyspäässä ei vastaavasti tapahtunut riittävästi, sillä Kaiku oli ainoa joukkue, joka ei rikkonut sadan tehdyn maalin rajaa.

Vuodet eivät ole kuitenkaan veljiä keskenään. Kaiku on saanut lisää tulivoimaa erityisesti Apasseista, kun konkarikaartiin kuuluva Antti Kuronen ja Matti Turunen siirtyivät susipaitaan. 1. divisioonauransa lähes kaksi pistettä per peli operoineella Kurosella ikävuosia alkaa olla lähiaikoina jo 40, mutta pisteitä syntyy hyvällä tahdilla. Viime kaudella 15 otteluun syntyi tehot 18+24=42. Turusella tehopisteet olivat 13+8. Kaavin ykkösveskari siirtyi kesällä liigajoukkue Welhoihin, mutta myös sille tontille löytyi paikkaaja Apasseista, Marko Möykkynen (T% 80,5).

Tulleet: Antti Kuronen (Apassit 2. div), Matti Turunen (Apassit 2. div), Marko Möykkynen (Apassit 2. div), Jarkko Mustonen (JuPy 3. div), Miikka Hiltunen (OuPa 4. div), Joonas Räsänen (OuPa 4. div), Olli-Pekka Turunen (OuPa 4. div)

Lähteneet: Jussi Kärkkäinen, Veeti Pentikäinen, Ville Räsänen

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 8., 6-1-0-11, TM 93 (5,2 per peli), PM 101 (5,6 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 6-9

SB Welhot Akatemia

Liigajoukkue Welhojen farmijoukkue SB Welhot Akatemia on sarjan suurin kysymysmerkki. Liigamiehistön apuvoimat vaikuttavat joukkueen iskukykyyn merkittävästi. Viime kaudella joukkueen kahdeksasta parhaasta pistemiehestä neljä oli farmipelaajia, jotka pelasivat noin puolet vähemmän pelejä kuin Akatemian runkopelaajat. Nähtäväksi jää, miten tällä kaudella muutenkin kapeasta Welhojen liigamiehistöstä irtoaa apuja 2. divisioonaan. Akatemian kokoonpano elää lisäksi paljon Welhojen A- ja B-junioreiden pelien mukaan. Viime kaudella Akatemian riveissä nähtiin peräti yli 50 pelaajaa kauden aikana.

Akatemian kokoonpanosta on hyvin vaikea sanoa mitään, sillä Welhojen organisaatio on niin laaja, että siirtolistan perusteella sitä ei voi päätellä. Se on ainakin varmaa, että viime kaudella Akatemian sisäisen pistepörssin voittaja Leevi Kapanen on siirtynyt Varkauden Tarmoon. Lisäksi viime kaudella 3. divisioonassa Valtimon Vasamaa edustaneet taitavat Kokkolan veljekset Joona ja Jere siirtyivät Kuopioon. Welhot Akatemian kohdalla päivän kokoonpano ratkaisee paljon – parhaimmilla miehillä joukkue pystyy voittamaan kärkipään porukat, pahimmillaan kokoonpanossa saattaa olla vain parin kentällisen verran nuoria miehiä. Agentit pelasi ennen kauden alkua Akatemiaa vastaan harjoituspelin, jonka Akatemia voitti 5-1. Jo tuossa ottelussa oli selvää, että pallollisen pelaamisen lainalaisuudet olivat joukkueella hyvin hallussa.

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 5., 8-1-0-9, TM 127 (7,1 per peli), PM 165 (9,2 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 6-9

Josba Akatemia

Welhot Akatemian tavoin Josba Akatemian iskukyky riippuu pitkälti seuran Divarissa pelaavan edustusjoukkueen sekä A- ja B-junioreiden pelien samanaikaisuudesta. Aivan yhtä paljon Josba Akatemia ei kärsi junioreiden kanssa päällekkäisistä peleistä, sillä joukkueessa pelaa myös kokeneempaa kaartia. Josba Akatemia ei ole vielä solminut farmisopimusta edustusjoukkueensa kanssa.

Josba Akatemian kokoonpanosta on tässä vaiheessa vaikea sanoa yhtään mitään, samasta syystä kuin Welhot Akatemiankaan. Todennäköisesti joukkueen ykkösmiehet Petri Hiltunen (23+7), Tatu Havula (9+19) ja Niko Ollilainen (8+20) jatkavat joukkueessa. Josban junioritoiminta on myös laadukasta, joten eiköhän sieltäkin hyviä nuoria astu esiin, jos vain aikataulut sopivat joukkueiden kesken yhteen.

Kausi 2018-19: Sarjasijoitus 6., 6-0-3-9, TM 121 (6,7 per peli), PM 147 (8,2 per peli)

Arvioitu sarjasijoitus: 6-9

LeBa-96 Akatemia

2. divisioonan akatemiaryppään täydentää LeBa-96 Akatemia. Toisin kuin Welhojen ja Josban vastaavilla, LeBa Akatemia ei saa apuja samassa sarjassa pelaavalta edustusjoukkueeltaan. LeBa Akatemia on sarjassa ns. uusi joukkue. Akatemia peri paikan viime kauden LeBa-96 KCK:lta, joka (KCK) siirtyi osaksi FB Factorin organisaatiota. Luonnollisesti myös KCK:n pelaajat siirtyivät mukana. Kuulopuheiden perusteella Akatemian joukkue koostuu junioripelaajista eikä kokoonpanosta oikein muuta tietoa ole. Taso selvinnee vasta kauden edetessä.

Arvioitu sarjasijoitus: 6-9

24.04.2020Seura palkitsi kauden aikana ansioituneita
13.04.2020Kauppapalvelu Iisalmen seurakunnan nuorisotyön kanssa päättyy
01.04.2020FBI:n pelikausi päättyy
26.03.2020FBI ja Iisalmen seurakunnan nuorisotyö tarjoavat apua kaupassa käyntiin
25.03.2020FBI tarjoaa viestintäänsä yritysten tueksi
22.02.2020Firmasähly tulee taas!
27.11.2019ENNAKKO: Agentit hamuaa voittoa kotitoimistolla
13.11.2019Vuosikokouskutsu
06.11.2019Iisalmen Sanomat näyttää Agenttien loput kotipelit verkossa
01.11.2019ENNAKKO: Sarjakärki saapuu Iisalmeen
24.10.2019ENNAKKO: Agentit matkaa Kontiolahdelle
17.10.2019ENNAKKO: Sunnuntaina haetaan avausvoittoa
14.10.2019RAPORTTI: Suomen Cup päätökseensä
12.10.2019ENNAKKO: Suomen cup etenee ja pelimatkat pitenee
10.10.2019RAPORTTI: Joensuusta takaisin tyhjin taskuin
08.10.2019ENNAKKO: Arkipeli vie susirajalle
06.10.2019RAPORTTI: Jäähyily pilasi Agenttien juhlapäivän
04.10.2019Agenttien agentti - Oodi Tero Haveriselle
01.10.2019ENNAKKO: Sarjakausi alkaa juhlatunnelmissa lauantaina - Haastattelussa Tero Haverinen
29.09.2019RAPORTTI: Suomen Cup jatkuu Agenttien osalta!
29.09.20192. divisioonan kausiennakko
26.09.2019ENNAKKO: Suomen Cupin 3. kierroksella haetaan asetelmia sarja-avaukseen
15.09.2019RAPORTTI: Vaikeuksien kautta jatkoon Suomen Cupissa
12.09.2019ENNAKKO: Suomen Cupin toinen kierros lauantaina Iisalmessa
12.09.2019KESKIVIIKON VUOROISSA MUUTOKSIA
08.09.20192. divisioonakausi käsillä - Näin pelataan
06.09.2019Oxdog-seurailta 10.9. Iisalmen liikuntahallilla
12.08.2019FBI:N VUOROT KAUDELLA 2019-2020
10.08.20192. divisioonan alkuun parisen kuukautta - Agentit avaa kautensa kotipelillä 5. lokakuuta
20.06.2019Floorball Iisalmi ja Rökäletappio solmivat farmisopimuksen
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue
26.04.2019Seuran kauden päätöstilaisuus 4. toukokuuta
22.03.2019FBI:n naisten 2. divisioonan karsintaturnaus sunnuntaina Iisalmessa
16.03.2019Tällä joukkueella nousu saavutettiin - esittelyssä Agentit kaudella 2018-2019
14.03.2019Paluu kakkoseen - Agenttien matka pelaajavalmentajan silmin
13.03.2019FBI:n miesten edustusjoukkue hakee päävalmentajaa
13.03.2019Miesten edustusjoukkueen avoimet pelivuorot viikoilla 12-13.
10.03.2019Kaikkien aikojen FBI nousi suoraan 2. divisioonaan
08.03.20193. divisioona päättyy lauantaina Studentialla - Agentit piikkipaikalta päätösturnaukseen
18.02.2019Agentit nousi sarjakärkeen
15.02.2019Agentit uudelle areenalle
08.02.2019Salibandypuulaaki alkaa keväällä
05.02.2019Viikonlopun 8.-10.2. vuorot peruttu
03.02.2019Agentit nousi pisteen päähän kärjestä
25.01.2019Agentit matkaa Siilinjärvelle
07.01.2019Neljä pistettä Juuasta
05.01.2019Vuosi käyntiin Juuassa
21.12.2018Jukka-Pekka Harmoinen tekee paluun Agentteihin
18.12.2018Kilpajuniorit ja harrasteryhmät siirtymässä joulutauolle
17.12.2018Tehokkuus hyökkäyspäädyssä toi Agenteille neljä pistettä
13.12.2018Agenttien kotiturnaus lauantaina
04.12.2018Liikuntahallin vuorot peruttu 6.-9.12.
25.11.2018Hukkareissu susirajalle
21.11.2018Agentit suuntaavat Pohjois-Karjalaan
13.11.2018Peliasujen tilaus
05.11.2018Pistepussiin kertyi kaksi sarjapistettä lauantaina
02.11.2018Pyhäinpäiväksi Kuopioon
14.10.2018Agenteille täysi pistepotti Siilinjärveltä
12.10.2018Agenttien kausi jatkuu Siilinjärvellä
22.09.2018Miehille kaksi sarjapistettä avausturnauksesta
21.09.2018Agentit avaa sarjakautensa Nurmeksessa
09.09.2018Kova paluumuuttaja Agentteihin - Antti Mähönen takaisin Iisalmeen
03.09.2018Pelit Suomen Cupissa päättyivät 2. kierrokselle
28.08.2018Agentit jatkoon Suomen Cupissa
06.08.2018Aapo Häkkinen täydentää edustusjoukkueen kokoonpanon
29.06.2018Agentit tavoittelee menestystä samalla rungolla
07.04.2018Kaikkien aikojen tilastot julkaistu
20.03.2018Karsintasarja katkolla Iisalmessa
13.03.2018Agentit nousukarsintapelien makuun
17.10.2017Sääntömääräinen vuosikokous
03.10.2017Salibandyliiton Säbämestari-koulutus Iisalmessa
24.09.2017Samuli "Samu" Ruotanen palaa edustusjoukkueen vahvuuteen
30.08.2017Suomen Cupin toinen kierros Mikkelissä
28.08.2017HARRASTERYHMÄT KÄYNNISTYVÄT
18.08.2017Edustusjoukkue kohtaa KallSin Suomen Cup:n kenraalissa
15.08.2017LISENSSIT JA VAKUUTUKSET TÄÄLTÄ
18.07.2017Edustusjoukkueen kausi käynnistyy 23.9. Siilinjärvellä
15.07.2017Edustusjoukkueen harjoitusottelut
27.06.2017Pauli Aaltokoski vahvistamaan FBI:n hyökkäystä
24.06.2017Esko Seppälä palaa FBI:n väreihin
14.06.2017Nuorta verta kokeneeseen edustusjoukkueeseen
05.06.2017Kesälomakausi on kuumimmillaan mutta FBI:n toimistolla paiskitaan hommia tulevaa kautta ajatellen
03.06.2017EDUSTUSJOUKKUEEN KUULUMISIA
09.05.2017LAUANTAIN 13.5. HYVÄNTEKEVÄISYYSOTTELUSSA NÄHTÄVISSÄ LAJIN KIRKKAINTA KÄRKEÄ
21.01.2017Agenteista Saksan pääsarjaan
08.12.2016Agentit vahvistuu kahdella uudella täsmähankinnalla
06.12.2016Tänään katseet itsenäisyyspäivän Linnan juhliin!
05.10.2016Yläkouluikäisten harrastevuoro peruuntuu alkaneelta kaudelta
27.09.2016Liikuntahallin sunnuntai 2.10. vuorot PERUTTU!
20.09.2016PELIT ALKAVAT PIAKKOIN!
21.08.2016HARRASTE RYHMÄT STARTTAAVAT!
27.05.2016Valtaosa ryhmistä jää kesätauolle
18.05.2016EDUSTUSJOUKKUEEN TRYOUT
19.04.2016Viikonlopuksi luvassa runsaasti säbää
17.04.2016Pelikauden päättäjäiset tulevana perjantaina
17.04.2016EDUSTUSJOUKKUE HAKEE UUSIA PELAAJIA
12.04.2016MAALIPYSSY JATKAA MYÖS ENSI KAUDELLA FBI:ssä
10.04.2016FBI:n pikku-Agenttien ylialueellinen sarja päätökseen
18.03.2016Runkosarjat päätökseen tulevana viikonloppuna myös juniori Agenttien osalta

Näytä lisää »