Miehille kaksi sarjapistettä avausturnauksesta

22.09.2018

Agentit lähtivät lauantaiaamuna kohti Nurmesta, jossa odotti 3. divisioonan avausturnaus. Joukkue pääsi aloittamaan matkansa kohti kauden päätavoitettaan, eli sijoittumista sarjassa kolmen parhaan joukkoon, varsin hyvistä lähtökohdista. Poisjääntejä oli pelaajien osalta muutama, mutta penkin taakse saatiin Suomen Cupin 1. kierroksen tavoin peluuttamaan Tero Haverinen.

Aamupäivän ottelussa kohdattiin sarjanousija Juankosken Pyrkivä, joka tiedettiin yllätysvalmiiksi joukkueeksi. Sitä se myös oli, kun Agenttien pallollisesta hallinnasta huolimatta reikäpallo kaivettiin ensimmäiseksi FBI:n maalista. Teemu Viio kuitenkin tasoitti pelin varsin nopeasti, minkä myötä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteesta.

Toisessa erässä Agenttien perustaso notkahti hieman, mikä helpotti vastustajan pelaamista. Tiiviiseen puolustuspeliin ja nopeisiin vastaiskuihin luottanut JuPy sai juuri sitä mitä se halusikin: syötönkatkoja huolimattoman pelaamisen seurauksena. Agenttien parempi jalka pelinkäännöissä kuitenkin säästi enemmiltä takaiskuilta. Erän ainut maali merkattiin JuPy:lle ylivoimalla.

Kolmas erä lähti käyntiin murheellisesti, kun vastustaja pääsi lyömään irtopallon ohi ottelussa hyvin pelanneen Aapo Häkkisen. FBI kavensi parin minuutin pelin jälkeen, kun Agenttien tulevat veturinkuljettajat juonivat maalin. Samuli Ruotaselta loistava syöttö maalin edustalle, josta yleensä syöttäjänä kunnostautuvalta Harri Balkilta oli helppo työ viimeistellä. Tällä kaudella Balk on tosin uhannut kuumeisesti jahtaavansa maalipörssin voittoa, joten täytenä yllätyksenä maali ei tullut. Valitettavasti Balkin kavennusmaali jäi lyhyeksi iloksi, kun pian maalin jälkeen vastustaja pääsi pelaamaan ylivoimaa ja heikosti toiminut Agenttien alivoima joutui jälleen pettymään. Ottelun loppuhetkillä Pauli Aaltokoski nosti Agentit vielä maalin päähän, mutta lopun hyvästä rynnistyksestä huolimatta tasoitusmaalia ei saatu aikaiseksi. Näin pisteet hieman yllätyksellisesti JuPylle lukemin 3-4.

Ensimmäisen ottelun valtaisa pettymys oli nollattava vain tunnissa, kun seuraavaksi vastaan asettui ennakoissa sarjan suosikeiksi nostettu Coach Team. Etukäteen pelättyä Pauno Kajoksista ei pöytäkirjassa näkynyt. Agentit osoitti heti pelin alussa, että edellinen ottelu oli nollattu, kun Viio paukautti pallon nuottaan vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Pauli Aaltokoski lisäsi johtoa Jesper Hakolan syötöstä. Pari nukahdusta lyhyen ajan sisään toi juukalaiset kuitenkin tasoihin ennen erätaukoa. Osumat syntyivät 12 sekunnin sisällä toisistaan.

Toisen erän alussa Esko Seppälä karkasi läpiajoon ja uitti pallon maaliin. Kahdesta seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin vastustaja, joista jälkimmäinen maali syntyi jälleen Coachin pelatessa ylivoimalla. Vastustaja siirtyi näin 3-4-johtoon täysin pelitapahtumien vastaisesti. Teemu Viio tasoitti pelin Agenttien onneksi melko nopeasti.

Myös kolmas erä sai vahvan alun, kun päivän paras pelaaja Teemu Viio täydensi hattutemppunsa. Antti Mähönen teki huojentavan 6-4-maalin ottelun lähestyessä loppuaan, mutta niin vain pelistä saatiin vielä trilleri. Vastustajan aikalisä tuotti tulosta kavennusmaalin muodossa. Agentit kuitenkin kesti loppurynnistyksen ja sai ansaitsemansa pisteet kotiin viemisiksi.

Päivän peleistä jäi kaksijakoiset tunnelmat. Pelillisesti Agentit oli pirteällä pelipäällä ja pallo liikkui varsin mukavasti molemmissa peleissä. Kummassakin ottelussa vastustaja pyrki pitämään temmon alhaisena, mikä tuotti ongelmia Agenttien omassa pelissä. Vastustajat karvasivat todella passiivisesti ja halusivat vain vastahyökkäyksiä, mikä antoi paljon tilaa toteuttaa omaa pelisuunnitelmaa. Vaikka pallo liikkui hyvin vastustajan päädyssä, niin se ei jalostunut tarpeeksi hyvin maalipaikoiksi ja viimeistely oli muutenkin tukkoista. Näihin seikkoihin kun lisää muutaman lepsusti pelatun tilanteen omassa päässä, niin tuloksellisesti on vaikeaa. Kahden sarjapisteen menettäminen harmittaa, mutta sarjakausi on kuitenkin pitkä. Pelillisesti suunta on ylöspäin, ja kunhan kentälliset alkavat muotoutua, niin askelmerkitkin osuvat varmasti paremmin ja tulostakin alkaa tulla. Seuraavan kerran tähän on mahdollisuus kolmen viikon päästä Siilinjärvellä, jossa Agentit kohtaa viime kauden kovan kilpakumppaninsa In-teamin Kuopiosta ja Iisveden Kirin.

01.04.2024Marko Laitisen pitkä pelaajaura päätökseensä
15.12.2023MEIDÄN HANNA SAI AMINOFF-SÄÄTIÖN TUNNUSTUKSEN ANSIOKKAASTA JA ARVOKKAASTA SEURATYÖSTÄ
07.09.2023Säbäkausi käynnistyy lasten Kainuu-Savo harrastesarjalla
26.08.2023Seuran hallituksessa pieniä muutoksia
06.08.2023KUTSU SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN
23.07.2023JUNIOREIDEN HARJOITUKSET KÄYNNISTYVÄT MAANANTAINA 14.8.
01.04.2020FBI:n pelikausi päättyy
26.03.2020FBI ja Iisalmen seurakunnan nuorisotyö tarjoavat apua kaupassa käyntiin
04.10.2019Agenttien agentti - Oodi Tero Haveriselle
01.10.2019ENNAKKO: Sarjakausi alkaa juhlatunnelmissa lauantaina - Haastattelussa Tero Haverinen
29.09.2019RAPORTTI: Suomen Cup jatkuu Agenttien osalta!
29.09.20192. divisioonan kausiennakko
26.09.2019ENNAKKO: Suomen Cupin 3. kierroksella haetaan asetelmia sarja-avaukseen
15.09.2019RAPORTTI: Vaikeuksien kautta jatkoon Suomen Cupissa
12.09.2019ENNAKKO: Suomen Cupin toinen kierros lauantaina Iisalmessa
12.09.2019KESKIVIIKON VUOROISSA MUUTOKSIA
08.09.20192. divisioonakausi käsillä - Näin pelataan
06.09.2019Oxdog-seurailta 10.9. Iisalmen liikuntahallilla
10.08.20192. divisioonan alkuun parisen kuukautta - Agentit avaa kautensa kotipelillä 5. lokakuuta
20.06.2019Floorball Iisalmi ja Rökäletappio solmivat farmisopimuksen
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue