RAPORTTI: Suomen Cup päätökseensä

14.10.2019

Pitkälle mentiin, mutta viimeinen kruunu jäi saamatta. Suomen Cupin pelit ovat yleensä olleet Agenteille vaikeita. Tällä kertaa joukkue kuitenkin selvitti tiensä aina 4. kierrokselle asti sivuten omaa ennätystään. Sunnuntaisella reissulla Hämeenkoskelle kohdattiin vahvempi joukkue, kun Kosken Dynamo otti jatkopaikan isännän ottein lukemin 11-6.

Agentit sai valmistautua peliin suht hyvin, vaikka kapealla nipulla joukkue olikin liikenteessä. Vastustajan pelitapaa oltiin onnistuttu skouttaamaan ennalta ja bussikin kulki aikataulussaan. Liekö hyvä valmistautuminen tuuduttanut Agentit jopa hyvänolontunteeseen, sillä kentällä asioita ei tapahtunut aivan sovitulla tavalla. Vastustajan karvaustapa tiedettiin jo ennakolta, mutta silti sen murtaminen tuotti vaikeuksia. Hyvä perustekeminen tuotti aivan ottelun alussa hyvin tulosta ja Dynamolta saatiin loistavia katkoja, joita ei valitettavasti saatu näkymään tulostaululla. Agentit sai rikottua kuparisen ensimmäisenä, kun Roope Litmasen puolesta kentästä lähtenyt kuti meni lopulta maalin perukoille. Dynamo sai erän viimeisellä minuutilla neljä maalia yksinkertaisista hölmöilyistä. Maalien välissä Jesper Hakola toi Agentit vielä pelin tasoihin, mutta vastustaja naulasi tämän jälkeen mustan hetken aikana kahdesti ja erätauolle mentiin lukemissa 4-2.

Toisessa erässä pyrittiin murtamaan vastustajan nippua paremmin, mutta karvauksen sama miina tuotti edelleen vaikeuksia. Erän alkuhetkillä Dynamo kasvatti johtoaan kahdella maalilla. Pauli Aaltokoski toi Agentit kolmen maalin päähän Harri Balkin loistavasta syötöstä. Neljä sekuntia ennen erän loppua Dynamo kiitti Agenttien huolimattomuudesta ja teki koppimaalin pahaan paikkaan. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 7-3.

Kolmannen erän alkuun puolestaan Agentit sai hyvän rummutuksen. Ensin Esko Seppälä teki kavennuksen kulmavapaalyönnistä, ja hetki tästä niin Jarkko Immonen naulasi hyvällä vedolla tilanteeksi 7-5. Tässä vaiheessa vaikutti, että Agentit on tekemässä jälleen nousua, mutta vastustajan taitavaksi tiedetty tehopelaaja Ville Toitturi (4+2) oli eri mieltä tehden kaksi osumaa. Tämän jälkeen Agentit haki nousua ilman maalivahtia, jolloin vastustaja pääsi heittämään ensin tyhjiin ja sitten vielä kertaalleen tasakentällisin. Loppulukemat 11-6 vetäisi Sami Mikkonen.

Ottelun pöytäkirja

Suomen Cupin peleistä jäi lopulta hyvä kokemus. Kaikki mahdollisuudet oli tehdä historiaa etenemällä 5. kierrokselle, mutta vastustaja oli tällä kertaa parempi. Harvoin noin pitkiä pelireissuja päästään Iisalmesta tekemään ja joukkueen kanssa saatiin viettää aikaa oikein urakalla. Nyt päästään keskittymään sarjapeleihin, joista seuraava odottaa jo tämän viikon sunnuntaina. Tuolloin Iisalmeen saapuu Welhot Akatemia. Ottelu alkaa sunnuntaina 20.10. klo 15.