RAPORTTI: Jäähyily pilasi Agenttien juhlapäivän

06.10.2019

Agentit avasi sarjakautensa juhlaottelulla Kaavin Kaikua vastaan lauantaina. Ennen ottelun alkua iisalmelaisyleisö sai todistaa seuraikoni Tero Haverisen paidanjäädytystä, ja Haverinen saikin ansaitsemansa juhlahetken yleisön taputtaessa seisaaltaan kauan.

Myös Agentit halusi juhlistaa Teron päivää omalla peliesityksellään. Ottelu alkoikin paljon varmemmin kuin viikko sitten Kaavilla ja isännät ottivat pelin hallintaansa. Hyviä paikkoja saatiin luotua useita, mutta rentous puuttui viimeistelystä. Kaiku aloitti maalinteon ajassa 7:46 Agenttien menetettyä pallon omassa päässään. Erän puolessavälissä Agentit otti rangaistuksen, josta vastustaja rokotti armotta. Myös Agentit pääsi kokeilemaan ylivoimaansa erän loppuun tuloksetta.

Toinen erä alkoi mallikkaasti, kun Roope Litmanen sai kunnian tehdä Agenttien ensimmäisen maalin Esko Seppälän syötöstä. Samalla FBI sai uuden maalintekijän tilastoihinsa ja Roope pallon talteen, sillä kyseessä oli hänen uransa ensimmäinen maali 2. divisioonassa. Tämän jälkeen Agentit sortui jäähyilemään pari kertaa peräkkäin, eikä vastustajan kokenut ylivoimaviisikko jättänyt kumpaakaan tilaisuutta käyttämättä. Harri Balk ja Pietu Borén namuttelivat Agenttien kavennuksen ajassa 34:14 komealla kuviolla. Agentit päätti kuitenkin testata erän loppuun alivoimansa toimivuutta vielä kerran, mikä ei kannattanut. Erätauolle siirryttiin lukemista 2-5.

Kolmannen erän alkuun Agentit sai mahdollisuuden kavennusmaaliin rankkarista, mutta Seppälän yritys kilpistyi Kaiun maalivahti Marko Möykkysen hyvää torjuntaan. Tämän jälkeen Kaiku teki parin minuutin välein kolme osumaa ja siirtyi jo kuuden maalin johtoon. Jesper Hakola viritteli kiriä ensimmäisellä 2. divarimaalillaan, mutta heti seuraavassa vaihdossa Kaiulle tuomittiin rangaistuslaukaus. Kokenut Leo Lyytinen tuikkasi pallon kylmänviileästi ohi rankkaria torjuneen Aapo Häkkisen. Agentit sai pelimiehen kympillä loppukiriä aikaiseksi Sami Mikkosen, Roope Litmasen ja Jesper Hakolan onnistuttua vielä kertaalleen maalinteossa. Mikkosen maali oli hänen ensimmäisensä 2. divisioonassa. Lähelle päästiin, mutta loppulukemat ja pisteet Kaiulle lukemin 6-9.

Ottelun pöytäkirja (Tulospalvelu)

Maalikooste (YouTube)

Agentit oli pelissä hyvin mukana tasakentällisin, mutta jäähyt kostautuivat rankasti. Kaiku teki osumistaan neljä ylivoimalla ja yhden rangaistuslaukauksesta. Positiivista kuitenkin oli, että pallollinen peli riitti jo melko tasapainoiseen esitykseen sarjavastustajaa vastaan, vaikka jännitys näkyi varsinkin pelin alussa.

Agenteilla on pelirikas kausi meneillään, sillä joukkue matkaa heti keskiviikkona Joensuuhun, jossa Agentit mittelee sarjapisteistä Josba Akatemian kanssa. Sunnuntaina on vuorossa tiettävästi FBI:n historian pisin pelireissu Hämeenkoskelle Suomen Cupin 4. kierrokselle. Cupissa vastaan asettuu Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa pelaava Kosken Dynamo. Ennakkoa näistä otteluista tulossa viikon aikana.