Kaikkien aikojen FBI nousi suoraan 2. divisioonaan

10.03.2019

Agenttien seitsemän kautta kestänyt 3. divisioonataival tuli päätökseensä lauantaina Studentialla, kun joukkue haki tarvittavat pisteet suoraan nousuun. Nousupaikkaan riitti lopulta yksi voitto, sillä Vuorelan Veikot hävisi ensimmäisen ottelunsa Juankosken Pyrkivälle. Agentit sai ensimmäisen ottelupallon Spartak JNS:ta vastaan, eikä jättänyt sitä käyttämättä.

Studentialle jouduttiin lähtemään ilman Teemu Viion ja Ville Hyrkkään panosta. Hyökkäysketjuja jouduttiin jälleen viilaamaan, mutta siihen oli totuttu jo kauden aikana. Tällä kaudella on ollut erikoista se, että ykköskentällinen on ollut lähes aina samassa muodossa, mutta toinen kentällinen on kokenut jokaiseen turnaukseen uuden muodon.

Ottelu Spartakia vastaan alkoi pelillisesti hyvin, vaikka jokaista varmasti jännitti ainakin hieman. Pallo saatiin kuitenkin liikkumaan suht hyvin ja omaa pelitapaa toteutettiin mukavan näköisesti. Ensimmäisestä maalista vastasi Spartak oman päädyn pallonmenetyksen jälkeen. Vastustaja pääsi kääntymään keskustassa ja ampui nopealla kääntölaukauksella pallon maaliin kattoon. Tasoitusmaalia saatiin odottaa erän puoliväliin. Pauli Aaltokoski riisti pallon keskialueella ja syötti vastaiskun päätteeksi pallon takatolpille Esko Seppälälle, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Erätauolle mentiin kuitenkin joensuulaisten johtaessa. Johtomaalia edelsi sekava tilanne, jossa palloa ei saatu omille millään. Lopulta pallo kimpoili Agenttien oman pelaajan jalasta maaliin.

Vaikka tulos oli mitä oli, ei pelistä tarvinnut huolehtia. Monesti aiemminkin kauden aikana Agentit on ollut tappiolla, mutta luottoa omaan tekemiseen on löytynyt. Agentit nousi tasoihin, kun toista erää oli pelattu muutama minuutti. Hyvä hyökkäysalueen jatkumo tuotti vetopaikan Jarkko Hyttiselle, jonka yli puolenkentän lähtenyt kuti liiteli yläkulmaan. Johtoasemaan Agentit pääsi erän puolivälissä. Pallo saatiin jälleen karvattua keskialueella, jonka jälkeen Antti Mähönen sivalsi pallon maaliin. Parin minuutin päästä peli oli jälleen tasan, kun Spartak rokotti harhasyötöstä. Maali-iloittelu jatkui nopeasti, kun heti aloituksen jälkeen Pauli Aaltokoski syötti Esko Seppälälle vapaaseen paikkaan, ja Seppälä nosti pallon maalivahdin yli. Agentit pääsi toiselle erätauolle kahden maalin johdossa. Erän viimeisen maalin teki Antti Mähönen hienon avauskuvion päätteeksi takatolpilta.

Kolmannessa erässä tärkein tehtävä oli säilyttää johto maltillisella pelaamisella, ja siihen myös pystyttiin. Sami Mikkonen lisäsi johtoa jo kolmeen maaliin hienon yksilösuorituksen jälkeen. Rohkeat rystypuikot vastustajalta, minkä jälkeen tarkka kuti maalin alakulmaan. Vastustajalle annettiin vielä hieman siimaa, kun Spartak kavensi vastahyökkäyksen päätteeksi. Se siima oli kuitenkin lyhyt, kun heti seuraavassa vaihdossa pallo löytyi Spartakin maalista. Hieno työnteko keskialueella Jesper Hakolalta palkittiin, kun hyökkäyskolmikko pääsi sen jälkeen namuttelemaan pallon maaliin. Maalintekijänä lopulta Antti Mähönen, joka täydensi samalla hattutemppunsa. Loppulukemat siis 7-4 ja nousujuhlat alkoivat käynnistyä.

Pöytäkirja FBI - Spartak JNS (Tulospalvelu)

Toisessa pelissä Veikkoja vastaan pelattiin lähinnä kunniasta. Olihan Veikot ainut joukkue, jota Agentit ei ollut pystynyt voittamaan kauden aikana. Veikoilla pelissä oli vielä panosta. Tappiolla vastustaja olisi tippunut nousukarsinnoista. Agentit joutui luopumaan ennen peliä Jesper Hakolasta ja Sami Mikkosesta, joilla oli illalla vielä junioripeli Welhojen paidassa. Yhteistyöhengessä pojat laitettiin keräämään voimia illan peliin. Muutenkin pelissä sekoiteltiin kentällisiä ja haluttiin antaa peliaikaa niille pelaajille, jotka olivat jääneet kauden aikana hieman pienempään rooliin.

Ottelusta muodostui juuri sellainen, mitä siitä pahimmillaan voitiin odottaa. Lämmittely hoidettiin lähinnä selkään taputteluilla, ja ajatukset alkoivat olla jo kotimatkassa. Pauli Aaltokoski nitkautti ensimmäisen maalin, mutta muutoin peliä varjostivat kohtalokkaat pallonmenetykset, joista Veikot pääsi ylivoimahyökkäyksiin. Nopeasti alettiin odottaa jo päätössummeria, kun peliä ei vaan saatu rullaamaan tuttuun tapaan. Parin maalin päähän päästiin pariinkin kertaan, mutta siihen se jäi. Maalinteossa onnistuivat Aaltokosken lisäksi Antti Mähönen ja Joonas Kokkonen. Loppulukemat Veikoille 6-3, ja sittenpä päästiin viettämään ansaittuja nousujuhlia kunnolla.

Pöytäkirja Veikot - FBI (Tulospalvelu)

Otsikossa oleva kaikkien aikojen FBI perustuu siihen, että ensimmäistä kertaa Agentit nousi suoraan 2. divisioonaan. Vain kerran tätä aiemmin FBI:n edustusjoukkue on ylipäätään voittanut sarjansa (kaudella 2001-2002 4. divisioonassa). Suora nousu oli siitäkin syystä maistuva, että mikäli nousukarsintoihin olisi jouduttu, niin vastustajaksi olisi tullut Kiteen Pallo -90 ja Tapio Niskanen. Viime kevään peikko olisi ollut mielenkiintoinen vastustaja, mutta huomattavasti mieluummin nousujuhlia vietettiin tätä reittiä. Agenttien sijaan Kiteelle matkustaa Veikot ja Juankosken Pyrkivä Kaaville viime kauden sarjanousijaa Kaikua vastaan. Agentit toivottaa onnea molemmille joukkueille hienoihin peleihin!

Maalikoosteet lauantain peleistä tulevat alkuviikosta. Lisäksi kautta ja tulevia näkymiä perataan tarkemmin viikon aikana, kunhan pöly on hieman laskeutunut. FBI voi viettää vielä tuplanousua, kun FBI:n naisjoukkue pelaa 2. divisioonan karsintaturnauksen Iisalmessa 24. maaliskuuta. Myös siitä on luvassa ennakkoa turnauksen alla.

IMG_20190309_133304.jpg

12.08.2019FBI:N VUOROT KAUDELLA 2019-2020
15.09.2019RAPORTTI: Vaikeuksien kautta jatkoon Suomen Cupissa
12.09.2019ENNAKKO: Suomen Cupin toinen kierros lauantaina Iisalmessa
12.09.2019KESKIVIIKON VUOROISSA MUUTOKSIA
08.09.20192. divisioonakausi käsillä - Näin pelataan
06.09.2019Oxdog-seurailta 10.9. Iisalmen liikuntahallilla
10.08.20192. divisioonan alkuun parisen kuukautta - Agentit avaa kautensa kotipelillä 5. lokakuuta
20.06.2019Floorball Iisalmi ja Rökäletappio solmivat farmisopimuksen
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue

Siirry arkistoon »