3. divisioona päättyy lauantaina Studentialla - Agentit piikkipaikalta päätösturnaukseen

08.03.2019

Niin se vain jälleen yksi kausi saapuu päätepysäkilleen kevätauringon paistaessa. 3. divisioonan viimeiset koitokset pelataan Kuopion Studentialla, jonne on jäänyt sopivasti panosta. Poikkeuksellisesti vain yksi sarjasijoitus on varma ennen viimeistä pelipäivää, ja se on sarjan jumboksi jäävä Valtimon Vasama. Kaikki muut joukkueet voivat vielä petrata tai menettää omaa sijoitustaan pykälällä tai muutamalla.

FBI:n agentit ovat nousseet kevätkaudella sarjan kärkeen tämän hetken kovakuntoisimpana joukkueena. Viimeinen tappio on tullut marraskuussa, jonka jälkeen Agentit on juhlinut voittoa kahdeksan kertaa peräkkäin. Agentit on varmistanut paikkansa sarjan kahden parhaan joukossa, mutta Vuorelan Veikoilla on vielä mahdollisuus kivuta piikkiin, sillä Veikot vaanii vain pisteen perässä. Joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina, ja kyseessä on vieläpä kummankin joukkueen viimeinen sarjaottelu. Tuossa ottelussa voi siis ratketa sarjan voittaja. Veikot tosin pelaa päivän ensimmäisen ottelunsa Juankosken Pyrkivää vastaan juuri ennen Agenttien ensimmäistä ottelua. Mikäli Veikot häviää JuPy:lle, niin Agentit voi varmistaa nousujuhlansa jo voittamalla ensimmäisessä ottelussaan Spartak JNS:n.

Agenttien kokoonpano näytti vielä maanantaina siltä, että koko rosteri marssisi Studentian parketille, mutta niin vain joukkueessa myllertänyt sitkeä flunssa alkoi vaivata paria pelaajaa. Syvyyttä kokoonpanosta on löytynyt kauden mittaan aiemminkin, joten rauhallisin mielin voidaan edetä kohti lauantaita, vaikka tauti pakottaisi muutaman pelimiehen potilaaksi.

Sitten itse peleihin. Kuten aiemminkin mainittiinkin, niin Agentit kohtaa lauantaina ensimmäisessä ottelussaan Spartak JNS:n. Spartak on sarjassa kuudennella sijalla, mutta joukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta jopa nousukarsintoihin mukaan. Tämä vaatisi Spartakilta täyttä neljän pisteen saalista ja ylempänä olevilta joukkueilta tappioita.

Spartakin ottelut ovat olleet kauden aikana monesti maalirikkaita. Joukkue tehnyt sarjassa 3. eniten maaleja ja päästänyt 4. eniten. Agenttien ja Spartakin ensimmäinen kohtaaminen ei silti ollut maali-iloittelua, vaan ottelu päättyi Agenttien eduksi 4-2. Tuo ottelu pelattiin lauantain tapaan Studentialla. Joukkueet ovat kohdanneet lisäksi kauden aikana Suomen Cupissa, jolloin Agentit oli myös vahvempi. Kokeneista pelimiehistä koostuvan Spartakin parhaita pistemiehiä ovat kauden mittaan olleet Pekka Pirhonen (13+10), Juha Pitkänen (13+10) ja Mikko Sieviläinen (12+9), mutta ratkaisuvoimaa löytyy näiden herrojen takaakin.

Kuten sanottua, kauden päätösottelu voi olla todellinen helmi sarjakakkosta vastaan. Vuorelan Veikot johti sarjaa aina viime turnaukseen asti, jolloin Agentit nousi ykköseksi. Veikot oli pitkään jopa suvereeni sarjassa, sillä se hävisi 12 ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Tiukoille Veikot vietiin monta kertaa tuon jakson aikana, mutta niin vain Veikot sai pisteet omaan laariinsa. Viimeisessä neljässä pelissä suunta on kuitenkin ollut täysin toinen - Veikot on voittanut niistä vain yhden.

Ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Veikkojen voittoon 6-2 Agenttien varsin uneliaan esityksen jälkeen. Tuo ottelu on Agenttien viimeisin tappio, joten se toimi ilmeisen hyvänä herättäjänä. Veikot onkin tällä hetkellä ainoa joukkue, joka voi heiluttaa Agenttien päänahkaa tältä kaudelta. Se olisi tarkoitus hakea takaisin.

Veikot pelaa varsin yksinkertaisella pelitavalla, joka tukee joukkueen taitoa hyökkäyspäässä. Tiivis puolustuspelaaminen ja pallon toimittaminen nopeasti ylös on ruokkinut näppäriä hyökkääjiä. Timo Pirhonen (27+8), Jesse Mäkelä (13+12), Janne Mönkkönen (14+9) ja Tomi Pirhonen (3+17) ovat rikkoneet tällä kaudella 20 tehopisteen rajan. Enemmän tuon rajan rikkoneita pelaajia on vain Agenteilla (kuusi pelaajaa). Ratkaisuvoimaa siis löytyy kärkikamppailussa molemmin puolin.

Näillä miettein kohti huomista. Agentit kaipaa tukea Studentian lehtereille, mutta mikäli et pääse paikalle, otteluita voi jännittää myös Tulospalvelun kautta reaaliajassa.

FBI - Spartak JNS

Veikot - FBI

13.03.2019FBI:n miesten edustusjoukkue hakee päävalmentajaa
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue
26.04.2019Seuran kauden päätöstilaisuus 4. toukokuuta
22.03.2019FBI:n naisten 2. divisioonan karsintaturnaus sunnuntaina Iisalmessa
16.03.2019Tällä joukkueella nousu saavutettiin - esittelyssä Agentit kaudella 2018-2019
14.03.2019Paluu kakkoseen - Agenttien matka pelaajavalmentajan silmin
13.03.2019Miesten edustusjoukkueen avoimet pelivuorot viikoilla 12-13.
10.03.2019Kaikkien aikojen FBI nousi suoraan 2. divisioonaan
08.03.20193. divisioona päättyy lauantaina Studentialla - Agentit piikkipaikalta päätösturnaukseen

Siirry arkistoon »