Neljä pistettä Juuasta

07.01.2019

Agentit haki täyden pistepotin Juuassa sunnuntaina pelatusta turnauksesta. Joukkue kukisti päivän aikana Juankosken Pyrkivän lukemin 8-4 ja Valtimon Vasaman 3-6.

Lähtökohdat turnaukseen olivat kaikkea muuta kuin otolliset. Joulukuun kotiturnauksen jälkeen Agentit harjoitteli todella rikkonaisesti joulunpyhien ja uudenvuoden takia. Lisäksi turnausviikolla alkoi tulla poissaoloja: Pietu Borénin polvi ei kestänyt vieläkään pelaamista, Samuli Ruotanen joutui turnauspäiväksi työvuoroon ja Pauli Aaltokoski sairastui. Lisäksi muutaman muun pelaajan vointia seurattiin sunnuntaiaamuun asti. Positiivista oli kuitenkin Jukka-Pekka Harmoisen tämän kauden debyyttiottelut. Edellisenä keskiviikkona harjoituspelissä SBL:ää vastaan pelasi jopa valmentaja Tero Haverinen, jotta kokoon saataisiin edes kaksi hyökkäysketjua. Torstain treeneissä puolestaan oli seitsemän omaa kenttäpelaajaa, joista yksi jätti treenit kesken heikon olon takia. Voinee siis sanoa, että ennen pelejä valmennusporrasta hivenen mietitytti, mutta toisaalta uskoa omaan tekemiseen löytyi.

Ensimmäiseen otteluun JuPy:ä vastaan asteltiin kahdella hieman uusitulla kentällisellä. Ykköskentässä oli yksi muutos, kakkoskentässä kaksi. Kumpikaan kentällinen ei ollut päässyt hiomaan kuvioitaan ennen peliä, mutta peli lähti rullaamaan mukavasti. Ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin vastustajan odotetut tehopelaajat Joni Venäläisen viimeistellessä Eino Puustisen syötöstä maalinkulmalta. Tämän jälkeen peli alkoi soljua yhä enemmän juankoskelaisten päätyyn. Jesper Hakola kuittasi vastustajan maalin nopeasti, ja erän loppuun kakkoskentällinen juoni vielä pari osumaa. Maalilla pelannut Mikko Heiskanen poimi varmat pois, ja jo tässä vaiheessa vastustajan pelissä oli havaittavissa tuskastumista.

Toisen erän alkuun kestettiin JuPy:n ennakkoon pelätty ylivoimapeli. Sen jälkeen maalihanat aukesivat kunnolla. Ensin Hakola teki toisen lähes identtisen maalin, sitten Jarkko Immonen viimeisteli kauden ensimmäisensä, ja parin minuutin päästä Hakola täydensi hattutemppunsa Antti Mähösen loistavasta esityöstä. ”Mähö” lähti omasta päädystä, purjehti vastustajan maalille asti ja tarjoili syötön takatolpalle kantapäänsä torpanneelle Hakolalle, jolla oli helppo työ naulata maali.

Kolmanteen erään päästiin tilanteesta 6-1, ja tavoitteena oli viedä omaa peliä eteenpäin nöyrällä pallollisella pelillä. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu tuloksenkaan valossa, sillä vastustaja vei kolmannen erän nimiinsä. Ensimmäinen vastustajan kolmesta osumasta syntyi, kun Arttu Puustinen sai sivaltaa pallon täysin unohdettuna maalin edestä verkkoon. Agentit ei kuitenkaan antanut juankoskelaisille minkäänlaista siimaa, vaan vastahyökkäyksen päätteeksi Viio nitkautti pallon jalkojensa välistä maalin kattoon. Upea maali, joka oli samalla Viion 200. piste FBI:ssä. Aiemmin vastaavaan saavutukseen ovat yltäneet ainoastaan legendaarinen tutkapari Jani Winter ja Ilkka Aho.

Tämän jälkeen Agentit päätti vielä antaa vastustajan ylivoimalle yhden mahdollisuuden, jota JuPy ei jättänyt käyttämättä. Vastustajan loppukiri ei päässyt kuitenkaan alkamaan tästäkään, vaan Viio sinetöi hattutemppunsa takatolpilta Sami Mikkosen syötöstä. Ottelun loppuun JuPy kaunisteli lukemat 8-4:ään juuri Agenttien jäähyn päättymisen jälkeen.

Ottelun tilastot (Tulospalvelu)

Maalikooste FBI – JuPy (YouTube)

Toiseen otteluun lähdettiin vain tunnin tauon jälkeen. Vastassa oli ValtVa, joka höykytettiin Iisalmen kotitoimistolla 12-1. Ennen ottelua puhuttiin siitä, että vastassa on ihan eri porukka eri lähtökohdista kuin Iisalmessa. Valtimolaiset olivat saaneet parhaat pelimiehensä pelille, mikä näkyi kentällä. Vastustaja tuli heti päälle hyvällä jalalla, eikä Agentit olleet vielä saaneet edellisen pelin karstoja poltettua. ValtVa siirtyikin 2-0-johtoon nopeasti kahden oman alueen pallonmenetyksen jälkeen. Agenttien piti tehdä tässä vaiheessa ryhtiliike, jotta musta hetki ei jatkuisi pidempään. Lisätakaiskuilta vältyttiin, ja Sami Mikkonen pääsi lyömään irtokaran maalin edestä sisään muutaman minuutin kuluttua. Hyvässä vireessä oleva ”Jeppe” Hakola toi Agentit tasoihin erän viimeisellä minuutilla tavaramerkkikantillaan.

Toisen erän alkuun nähtiin ottelun kohahduttanein tilanne vastustajan leiristä katsottuna (Agentteja kohahdutti eniten ottelun viimeinen maali). Esko Seppälä sai pallon toimistoonsa maalin taakse, josta peliväline oli hetken kuluttua ilmaveivillä valtimolaisten maalissa. Tilanteesta erikoisen teki se, että tuomarin pilli soi vastustajan rikkoessa maalinedustallaan Agenttien Viioa. Vihellys oli ainakin lähellä hetkeä, jolloin pallo ylitti maaliviivan, ellei jopa ennen sitä. Joka tapauksessa tuomari hyväksyi maalin. Jos vihellys tuli ennen kuin pallo oli maalissa, niin kyseessä oli turhan äkkinäinen vislaus. Ehkä armo kävi oikeudesta tässä tilanteessa, joka puhututti myös Agenttien leirissä pelin jälkeen. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle.

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavan jännittävässä tilanteessa. Yhä jännittävämmäksi se meni viitisen minuuttia erän alusta, kun ValtVa tasoitti ottelun. Agentit näytti jälleen henkistä vahvuuttaan kuittaamalla maalin pian. Hakola kiitti vastustajan pallonmenetyksestä ja kanttasi pallon maaliin. Poika soitteli vielä nummelinmaisesti viulua tuuletuksessaan. Tämän jälkeen alkoi vastustajan viimeinen rutistus, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Aapo Häkkinen piti maalilla Agentteja pystyssä, ja Hakola tälläsi päivän toisen hattutemppunsa tyhjään rysään. Huomionarvoista on, että ”Jeppe” on tehnyt kolme hattutemppua ja kymmenen maalia viimeiseen neljään otteluun. Ihan kelpo suoritus 16-vuotiaalta veijarilta. Ottelun loppuun saatiin vielä puheenaihetta pitkäksi aikaa, kun Ismo Katainen kirmasi maalinsuulle kuin aikoina, jolloin ”Imellä” oli vielä tuppo hiuksia päässään, ja sivalsi kauden ensimmäisen maalinsa kokemuksella. Loppulukemat 3-6 ja neljä tärkeää pistettä Iisalmeen.

Ottelun tilastot (Tulospalvelu)

Maalikooste ValtVa - FBI (YouTube)

Agentit rullaa tällä hetkellä kauden pisimmässä voittoputkessaan, joka on neljän ottelun mittainen. Kahden viimeisen turnauksen vahvat esitykset ovat nostaneet Agentit sarjakakkoseksi. Erityisen tärkeä sunnuntaina oli JuPy:stä otettu päänahka, jonka turvin Agentit on heidän edellään, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin. Sarja on kääntynyt jo ehtoopuolelle, ja pikkuhiljaa kovat alkavat erottua ja yksi kerrallaan joku tippuu vauhdista. Veikot marssii sarjakärjessä neljän pisteen etumatkalla, ja Agenttien pahimmat haastajat vaanivat vain kahden sarjapisteen päässä. Tuohon joukkoon lukeutuu Spartak JNS, Rökäletappio ja JuPy. Noista kolmesta Agentit kohtaa kauden aikana vielä Spartakin ja Rökäletappion sekä sarjakärki Veikot. Seuraavan kerran Agentit pelaa Siilinjärvellä 26.1., jolloin joukkuetta haastavat Coach Team ja Iisveden Kiri.

13.03.2019FBI:n miesten edustusjoukkue hakee päävalmentajaa
20.06.2019Floorball Iisalmi ja Rökäletappio solmivat farmisopimuksen
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue
26.04.2019Seuran kauden päätöstilaisuus 4. toukokuuta
22.03.2019FBI:n naisten 2. divisioonan karsintaturnaus sunnuntaina Iisalmessa
16.03.2019Tällä joukkueella nousu saavutettiin - esittelyssä Agentit kaudella 2018-2019
14.03.2019Paluu kakkoseen - Agenttien matka pelaajavalmentajan silmin
13.03.2019Miesten edustusjoukkueen avoimet pelivuorot viikoilla 12-13.
10.03.2019Kaikkien aikojen FBI nousi suoraan 2. divisioonaan

Siirry arkistoon »