Tehokkuus hyökkäyspäädyssä toi Agenteille neljä pistettä

17.12.2018

FBI:n miesten edustusjoukkue isännöi kotiturnaustaan viime lauantaina. Agentit eivät olleet ollenkaan vieraanvaraisella tuulella, vaan kukisti aamupelissä VehVe II:n 13-8 ja illalla ValtVa:n 12-1.

Vehmersalmelaisten pelikirja oli luettu videolta jo hyvissä ajoin ennen kuin aamupeli vislattiin käyntiin. Agenteilla oli kuitenkin lieviä käynnistymisvaikeuksia, sillä VehVe II pääsi reilun seitsemän peliminuutin kohdalla jo 1-3-johtoon. Onnea oli matkassa kummallakin joukkueella, mutta toisaalta isännät eivät puolustaneet omaa maaliaan tarpeeksi röyhkeästi. Ensimmäisen erän loppupuolella urut kumminkin aukesivat. Reilussa kolmessa minuutissa Agentit takoi neljä maalia, ja siirtyi erätauolle 5-3 johdossa. Yleensä tällaiset lukemat ovat olleet taululla vasta loppusummerin soidessa.

Toinen erä alkoi yhtä vahvasti kuin ensimmäinen loppui. Pauli Aaltokoski tälläsi ottelun toisen maalinsa, jonka jälkeen vehmersalmelaisia kurittivat vielä Agenttien junnutähdet Joonas Kokkonen, Jesper Hakola ja Sami Mikkonen. Tämän jälkeen kotijoukkueen takista aukesi pari ylimmäistä nappia ja vierailijat koittivat kiriä etumatkaa kiinni kahden maalin verran. Hakola päätti kumminkin vilauttaa kanttilaukaustaan erän lopussa ampumalla pallon yläriman kautta maaliin.

Päätöserän alussa Agenttien takki alkoi leuhottaa vielä enemmän auki, kun oikeiden asioiden tekeminen ei enää kiinnostanut tarpeeksi. Joukkueet iskivät maaleja vuorotellen, kun ensin pörssipäivää viettänyt Aaltokoski (3+3) viimeisteli hattutemppunsa, jonka jälkeen ottelun parhaaksi valittu Hakola seurasi hatullisen kanssa perässä. Tämän jälkeen molemmat joukkueet tekivät vielä maalin ja loppunumeroiksi kirjattiin 13-8.

Ottelun tilastot (Tulospalvelu)

Maalikooste (YouTube)

Ottelun jälkeen Agenttien leirissä ei paistanut kovin suuri voitonriemu. 13 tehtyyn maaliin voi olla aina tyytyväinen, mutta yleensä kahdeksalla päästetyllä häviää ottelun. Onneksi Agenttien lavat olivat tänään kuumia laajalla rintamalla. Agentit pelasi pitkästä aikaa koko pelin kolmella kentällisellä, joiden kesken tehdyt maalit jakautuivat sopivasti.

Ennen iltapeliä Agentit kävi tankkaamassa aina niin maukkaan Kahvila Hillan lounaan, joka oli järjestetty tällä kertaa erityisen hyvin. Lounaan jälkeinen jälkiruokatarjoilu sai varsinkin joukkueen nuorimmaisten suupielet kohti kattoa. Hilla sponsoroi myös maukkaat tarjoilut Agentti-kahvioon, joten iso kiitos pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille!

Vaikka vatsat olivat täynnä, Agenttien pelinälkää ei oltu vielä tyydytetty. Toisessa ottelussa vastaan asettui Valtimon Vasama, joka oli hetkeä aiemmin hävinnyt ensimmäisen pelinsä sarjakärki Veikoille 8-4. Isännät tiesivät, että hoitamalla oman ruutunsa hyvin täysi pistepotti jäisi Iisalmeen. Ensimmäiseen peliin verrattuna Agentit hoitikin pisteet mallikkaasti itselleen. Kentällä mentiin alusta asti kohti vierasjoukkueen päätyä. Alle viidessä minuutissa peli oli 3-0 ja suurimmilta osin taputeltu.

Toisessa erässä valtimolaiset tippuivat lopullisesti kyydistä Agenttien viedessä erän 7-1. Ainut kauneusvirhe sattui, kun ValtVa pääsi tekemään ainoan maalinsa takatolpilta ohi muuten hienon ottelun pelanneen Aapo Häkkisen. Viimeinen erä olikin lopulta vain pelailua. Agentit vei ottelun lukemin 12-1. Agenttien parhaana pelaajana palkittiin hattutempun (!) paukutellut Harri Balk. Balkilla on nyt ensimmäistä kertaa elämässään enemmän maaleja kuin syöttöpisteitä. Vanha koira taitaa sittenkin oppia uusia temppuja. Hattutemput kirjattiin myös Pauli Aaltokoskelle ja Teemu Viiolle.

Ottelun tilastot

Maalikooste (YouTube)

Päivän otteluista päällimmäiseksi positiiviseksi asiaksi jäi mieleen 25 tehtyä maalia, jotka jakautuivat melko tasaisesti kolmelle kentälliselle. Joukkue kuitenkin tiedosti, että lauantain vastustajat olivat tällä kertaa aika heppoisia, eikä peliin voi pelkästään voittojen takia voida olla tyytyväisiä. Kuitenkin erityisesti VehVeltä napatut pisteet maistuivat jälkikäteen, sillä keskinäisissä otteluissa Agentit on nyt heitä edellä maalieron turvin, jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin.

Teemu Hassisen kuvia otteluista

Nyt Agentit siirtyy ”joulutauolle”, joka on käytännössä saman mittainen tauko kuin turnausten välissä aina muutenkin on. Pelit alkavat jo loppiaisena, joten aivan lomafiiliksiin ei voi heittäytyä. Agentit on sarjassa tällä hetkellä kolmantena neljä pistettä sarjakärki Veikkojen perässä, kun kautta on pelattu hieman yli puolet. 6. tammikuuta Juuassa taistellaan isoista pisteistä, kun Agentit kohtaa tasapisteissä olevan Juankosken Pyrkivän ja uudelleen Valtimon Vasaman.

FBI:n miesten edustusjoukkue toivottaa kaikille rauhallista joulun odotusta!

13.03.2019FBI:n miesten edustusjoukkue hakee päävalmentajaa
20.06.2019Floorball Iisalmi ja Rökäletappio solmivat farmisopimuksen
17.05.2019FBI ja Oxdog solmivat monivuotisen yhteistyösopimuksen
06.05.2019Kauden päätöstilaisuudessa palkintojen huumaa - Miesten edustus vuoden joukkue
26.04.2019Seuran kauden päätöstilaisuus 4. toukokuuta
22.03.2019FBI:n naisten 2. divisioonan karsintaturnaus sunnuntaina Iisalmessa
16.03.2019Tällä joukkueella nousu saavutettiin - esittelyssä Agentit kaudella 2018-2019
14.03.2019Paluu kakkoseen - Agenttien matka pelaajavalmentajan silmin
13.03.2019Miesten edustusjoukkueen avoimet pelivuorot viikoilla 12-13.
10.03.2019Kaikkien aikojen FBI nousi suoraan 2. divisioonaan

Siirry arkistoon »