Hukkareissu susirajalle

25.11.2018

Agentit matkasi lauantaina 200 kilometrin päähän Joensuuhun, josta tuomisina oli vain kahden tappion tuoma harmitus. Nollan pisteen turnaus oli ensimmäinen laatuaan tälle kaudelle.

Ensimmäisessä ottelussa Agentit kohtasi Vehmersalmen Vesan II-joukkueen. Ottelu sai Agenteille mieluisan lähdön, kun Pauli Aaltokoski pääsi niittaamaan vastahyökkäyksen päätteeksi maalin Sami Mikkosen syötöstä. Seuraava maali tuli muutaman minuutin päästä oppikirjamaisen pelinavauksen jälkeen. Jesper Hakola syötti pallon kulmasta maalin eteen liikkuneelle Antti Mähöselle, joka siirsi pallon taitavasti maaliin. Erän lopussa VehVe II tasoitti ottelun kahdella maalillaan, jotka molemmat syntyivät maalin edustalta.

Toisen erän alussa VehVe II siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Agenttien hyökkäyspään vapaalyönnin jälkeen vehmersalmelaiset riistivät pallon ja pääsivät hyökkäämään kahdella maalivahti Aapo Häkkistä vastaan eivätkä hyökkääjät erehtyneet. Tilannetta edelsi selkeä korkea maila, joka jäi valitettavasti erotuomarikaksikolta huomaamatta. Agentit ei jäänyt surkuttelemaan tilannetta, vaan kuittasi pelin tasoihin heti seuraavassa vaihdossa. Maalia pääsi juhlimaan Joonas Kokkonen, jolle maali oli ensimmäinen 3. divisioonassa ja pallo lähti koristamaan nuoren miehen yöpöytää. Erän lopussa Antti Mähönen ja Harri Balk juonivat Agentit johtoon kulmasisäänlyöntikuviolla.

Kolmannet erät ovat olleet tällä kaudella Agenttiem heiniä, mutta ei tällä kertaa. Vastustaja pääsi tasoittamaan pelin omalta kenttäpuoliskolta lähteneellä laukauksella, joka löysi raon kolmen agentin välistä. Agenttien viidennen maalin teki viime otteluissa hyvän vireen löytänyt ykköskentällinen. Balk löysi hienolla syötöllä maalin eteen unohtuneen Mähösen, jolla oli helppo työ lyödä pallo verkkoon. VehVe II nousi jälleen tasoihin parin minuutin päästä johtomaalista. Keskialueen pallonmenetyksen jälkeen vastustaja iski terävästi vastaan ja peliväline oli pian Agenttien maalissa. Edellisestä oli kulunut vain pari minuuttia, kun vastustaja kiitti heikosta maalineduspelaamisesta ja teki voittomaaliksi jääneen maalin. Loppunumerot 7-5 VehVe II teki Agenttien tyhjään maaliin.

Tilastot

Maalikooste (YouTube)

Toisessa ottelussa kohdattiin Veikot, joka tiedettiin vahvaksi hyökkäyspään joukkueeksi. Agenttien piti varoa keskialueen pallonmenetyksiä, jotta Veikot ei pääsisi hyödyntämään vastahyökkäystaktiikkaansa. Toisin kävi. Veikot vei ensimmäisen erän tylysti 0-3, ja maaleista jokainen tuli keskialueen pallonmenetyksen jälkeen. Veikkojen ääripassiivinen karvauspelaaminen tuotti vaikeuksia Agenttien pelinavaukseen ja muutenkin ensimmäinen erä oli varsin hengetön esitys.

Toisen erän alkuun Agentit teki kavennuksen, kun Harri Balk sijoitti pallon maaliin Antti Mähösen syötöstä. Veikot lisäsi johtoaan erän puolivälissä juuri Agenttien jäähyn päättymisen jälkeen. Erän loppuun Agentit sai vielä itseluottamusta nostaneen kavennusmaalin. Osumasta vastasi taitavasti Jesper Hakola.

Kolmannessa erässä Agentit pyrki kirimään Veikkojen johdon umpeen, mutta peli meni väkinäiseksi. Erän alkuminuuteilla Veikot siirtyi 2-5-johtoon, jälleen keskialueen pallonmenetyksen jälkimainingeista. Muutaman minuutin kuluttua taululla olivat loppulukemat 2-6.

Tilastot

Lähtöasetelmat Joensuun reissua varten olivat aika optimaaliset, sillä täysikokoisen mattokentän pitäisi sopia Agenteilla. Syystä tai toisesta Joensuu on kuitenkin ollut vaikea paikka pelata. Pelillinen ilme oli paikoin hyvä, mutta varsinkin Veikkoja vastaan Agentit teki pelistä aivan itse vaikean. Kun Veikkojen tapainen passiivinen, tiivis ja suoraviivainen joukkue pääsee usean maalin johtoon, on sitä vaikea saada kiinni lyhyellä peliajalla. Tappioista ensimmäinen jäi kuitenkin harmittamaan enemmän. Täysin hallinnassa ollut ottelu lipesi loppuhetkillä näpeistä. Tappioiden myötä Agenttien sarjasijoitus tippui kuudenneksi, mutta onneksi sarja on äärimmäisen tasainen. Kärjessä oleva Veikot on vain neljän pisteen päässä.

Seuraavan kerran Agentit pelaa kotitoimistolla Iisalmessa 15.12. Tuolloin Agenttien vieraaksi saapuvat VehVe II ja Valtimon Vasama.