Pistepussiin kertyi kaksi sarjapistettä lauantaina

05.11.2018

Agenttien lauantainen reissu Kuopion Studentialle tuotti kaksi sarjapistettä. Siipirikkoisena pelannut Agentit hävisi ensimmäisen ottelun Rökäletappiolle lukemin 6-5, mutta voitti toisessa ottelussa Spartak JNS:n 2-4.

Rökäletappiota vastaan odotettiin totutun lämminhenkistä kohtaamista ja sellainen myös saatiin. Maalinteon aloitti RT, kun ottelua oli pelattu vajaat viisi minuuttia. Keskialueen pallonmenetyksen jälkeen vastustajan pelaaja kävi lopulta lyömässä pallon ilmasta maaliin. Agentit kuittasi maalin seuraavassa vaihdossa Antti Mähösen yksilösuorituksen jälkeen. Seuraavassa vaihdossa Tomi Vesterisen hyvä työnteko palkittiin vastustajan otettua rangaistuksen. Rökäletappion leirissä Vesterisen nähtiin hyppivän seinille itsekseen, mutta kyllähän tilanteessa annettiin kädellä selkeästi vauhtia vaarallisesti selän puolelta. Ylivoima toimi, kun Mähönen ja Jesper Hakola pelasivat nopean seinäsyöttelyn päätteeksi Mähöselle tontin, josta mies latasi pallon ylänuottaan. Erän loppuun vastustaja sai kuitenkin vielä pari maalia. Osumista molemmat syntyivät enemmän tai vähemmän epäonnekkaiden pomppujen seurauksena. Jälkimmäinen meni maaliin Agenttien puolustajan kengän kautta.

Toisessa erässä RT kasvatti johtoaan juuri Agenttien jäähyn umpeutumisen jälkeen. Agentit kavensi Pauli Aaltokosken kanttilaukauksen painuttua verkon perukoilla. Osumaan syötön tarjoili Esko Seppälä, jolle tehopiste oli uran 100. FBI:n paidassa. Lisäosumia erässä ei nähty.

Kolmannen erän alussa RT lisäsi johtoaan maalilla. Tämän jälkeen Agentit sai kuitenkin hyvän myllytyksen päälle. Agenttien aktiivinen karvauspelaaminen alkoi mennä siilinjärveläisten ihon alle, ja sehän sopi vallan mainiosti. Ensin Sami Mikkonen toi Agentit maalin päähän, ja ottelun lähestyessä loppuaan Jesper Hakola päätti vahva nousunsa keskustaan hienolla maalilla. Valitettavasti viimeisellä minuutilla Agentit ei saanut useammankaan miehen voimin palloa pois omalta alueelta, ja vastustaja pääsi tekemään voittomaalin helposti maalin edustalta.

Maalikooste Rökäletappio - FBI (YouTube)

Ottelun jälkeen Agenttien kopissa oli suhteellisen rauhallinen tunnelma, vaikka tärkeä sarjapiste oltiinkin viime hetkillä menetetty. Agentit oli kuitenkin toteuttanut omaa pelitapaansa hyvin, mutta viimeistely ja oman maalinedustan suojaaminen eivät olleet vaadittavalla tasolla. Tunnustusta on annettava myös RT:n maalivahdille Miika Manniselle, joka tylsytti moneen otteeseen Agenttien varmalta näyttäneen maalipaikan.

Tappio oli nollattava tunnissa, sillä seuraavassa ottelussa kohdattiin vielä ennen lauantaita sarjan kärkipaikkaa pitänyt Spartak JNS. Spartak yllätti Agentit karvaamalla huomattavasti korkeammalta kuin aikaisemmat vastustajat tällä kaudella. Agenttien pallollinen pelaaminen on kuitenkin mennyt sen verran hyvin eteenpäin viime aikoina, että suurempaa hätää ei ollut. Maalinteon aloitti tällä kertaa Agentit Pauli Aaltokosken tällätessä pelivälineen Esko Seppälän syötöstä joensuulaisten verkkoon. Agentit lisäsi johtoaan muutama minuutti edellisestä, kun Harri Balk sai sijoittaa pallon Antti Mähösen poikittaissyötön jälkeen maaliin.

Balk-Mähönen-akseli toimi jälleen hienosti toisen erän alussa, kun Mähönen löysi Balkin lavan maalinedustalta. Agentit taisi hieman hämmentyä Balkin maalivireestä, sillä ihan hetkeen syötöistään tunnetun Balkin lapa ei ole ollut noin kuumana maalipaikoissa. Erän loppupuolella Spartak pääsi kaventamaan pelin ylivoimalla vapaalyönnistä.

Kolmas erä ei saanut tässäkään ottelussa ihannealkua. Agentit joutui jälleen jäähylle ja Spartak kiitti ja kumarsi. Maali loi uskoa Spartakin tekemiseen, joka alkoi tulla yhä enemmän päälle. FBI:n kannalta vapauttavaa maalia saatiin odottaa ottelun loppuhetkille. Jesper Hakola riisti pallon näyttävästi keskialueella ja kuljetti palloa hetken, ennen kuin ampui pelivälineen komeasti kantilla verkkoon. Spartak haki ottelun lopussa lisämaaleja pitkään ilman maalivahtia, mutta Agentit kesti rynnistyksen ja sai ansaitsemansa sarjapisteet.

Maalikooste Spartak JNS - FBI (YouTube)

Lauantain otteluista saatiin hyvää oppia siitä, kuinka pienistä asioista voittamisessa lopulta on kysymys. Oikeastaan jokaista Rökäletappion maalia edelsi onnekas pomppupallo tai hieman huolimattomasti pelattu tilanne. Huolellisemmalla pelaamisella onni olisi kääntynyt Agenteille. Agentit kärsi merkittävistä poisjäänneistä, joten oli ilo nähdä, miten hyvin paikat saatiin täytettyä. Lisäksi Aapo Häkkinen joutui urakoimaan kaksi peliä Mikko Heiskasen saatua perjantaina alaraajavamman, mutta Häkkinen selviytyi urakastaan hyvin. Kokonaisvaltaisesti pelin taso on vahvassa noususuhdanteessa, mitä on hyvä kehittää edelleen ennen seuraavia sarjapelejä Joensuussa 24.11., jolloin kohdataan VehVe II ja sarjan piikkipaikalle siirtynyt Vuorelan Veikot.