Pelit Suomen Cupissa päättyivät 2. kierrokselle

03.09.2018

Agenttien taival Suomen cupissa päättyi lauantaina Kontiolahdella, kun joukkue hävisi Troopersille 9-2 ja Flanelsille 7-6. Reissuun lähdettiin hieman vajaamiehisenä, kun poisjääntejä tuli vielä viime metreillä sairastumisten ja pienien loukkaantumisten takia. Mukaan saatiin kuitenkin ensimmäiseltä kierrokselta poissa olleet Sami Mikkonen ja Jesper Hakola. Päivän ensimmäisestä ottelusta Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa pelaavaa imatralaista Troopersia vastaan odotettiin vauhdikasta peliä. Ottelun tempo oli kuitenkin yllättävän alhainen ja ehkä hieman tunnusteleva toisilleen ennalta tuntemattomien joukkueiden kesken.

Alusta asti oli kuitenkin selvää, että nyt oli vastassa eri tason joukkue kuin ensimmäisellä kierroksella. Agentit pysyi kuitenkin hyvin mukana ottelussa. Ainoastaan jäähyily haittasi pelin sisään pääsemistä. Troopers aloittikin maalinteon ylivoimalla, mikä jäi avauserän ainokaiseksi. Erän loppuun Agentit pääsi kokeilemaan omia ylivoimakuvioitaan, mutta vastustaja pelasi alivoimalla hyvin. Toisen erän alkuun päästiin kokeilemaan ylivoimaa uudestaan toiveena tasoittaa peli, mutta toisin kävi. Troopersin pelaaja karkasi merkkausvirheen jälkeen omasta päästä ja pääsi vapaasti etenemään Agenttien maalille iskemään alivoimamaalin. Toisen erän puolivälissä erikoistilannemaalit jatkuivat, tällä kertaa Troopersin ylivoimamaalin muodossa. Kolmanteen erään päästiin lukemista 3-0.

Kaivattu avausmaali syntyi heti kolmannen erän alkuun Pauli Aaltokosken päästessä käyttämään maalivainuaan hyvältä tontilta. Syötön maaliin antoi Jarkko Immonen. Hurmosta ei jatkunut kauan, kun vastustaja kuittasi heti seuraavissa vaihdoissa kahdesti ja siirtyi 5-1-johtoon. Maali-iloittelu jatkui tämän jälkeen Esko Seppälän kaventaessa 5-2:een. Parempaa kiriä ei kuitenkaan enää saatu päälle. Pitkä puolustustaistelu alkoi näkyä jaloissa eikä pelillisesti enää pysytty sovituissa asioissa. Troopers pääsi kaunistelemaan loppulukemat 9-2 pelin lopussa, mutta ne eivät kerro koko totuutta pelistä. Toisaalta Agentit pelasi omaan tasoonsa nähden alavireisesti, joten enempää ei olisi ansaittukaan.

Toisessa ottelussa kohdattiin oman avausottelunsa LeBa SB:lle 12-2 hävinnyt Flanels Joutsasta. 4. divisioonassa pelaava Flanels tiedettiin yllätysvalmiiksi, koska se oli voittanut Cupin ensimmäisellä kierroksella 2. divisioonan VarTan peräti kahdesti. Agentit oli ottanut opiksi ensimmäisestä ottelusta ja hyvä henki saatiin päälle heti alusta asti. Sami Mikkonen avasi maalihanat muutaman minuutin pelin jälkeen tarkalla laukauksellaan. Flanels tasoitti pelin, mutta pelissä tahtipuikkoa heilutti alusta Agentit. Aaltokoski vei Agentit johtoon pian Flanelsin tasoitusmaalin jälkeen, jonka jälkeen Aaltokoski-Seppälä-akseli juoni erässä vielä kaksi ylivoimamaalia. Toiseen erään päästiin turvallisen tuntuisesta 1-4-tilanteesta eikä pelillisesti ollut mitään hätää.

Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin siitä, miten pitäisi jatkaa samojen juttujen tekemistä mitä oltiin tehty siihenkin asti. Tapahtuikin jotain muuta. Erän alussa kuohutti Seppälän hylätty ilmaveivimaali, jonka jälkeen Flanels pääsi kaventamaan tilanteeksi 4-2. Tämän jälkeen Agentit antoi vielä nopeasti kaksi ilmaista maalia vastustajalle ja peli oli tasan. Jatkuva vyörytys Flanelsin päätyyn jatkui, mutta tulosta ei saatu. Vastustaja sai tasoitusmaalin jälkeen uskoa omaan tekemiseensä ja pystyi keskittymään pelkästään puolustamiseen ja vastaiskuihin. Erän loppupuolella Flanels siirtyi johtoon jälleen pallonmenetyksen jälkeen.

Kolmanteen erään lähdettiin siis yllättäen takaa-ajoasemasta. Tilannetta ei helpottanut Flanelsin 6-4-maali heti erän alkuun, jonka jälkeen Agentteja heräteltiin maalivahdin vaihdolla. Parin minuutin jälkeen Flanels kuitenkin lisäsi johtoaan. Tämän jälkeen Agentit sai kaivatut kavennusmaalinsa Samuli Ruotasen ja Esko Seppälän iskiessä puolen minuutin sisällä. Tämän jälkeen oli vielä kymmenen minuuttia aikaa iskeä peli tasoihin, mutta siihen ei pystytty edes ilman maalivahtia, vaikka pari huippupaikkaa syntyikin. Loppulukemiksi jäi Agentteja shokeeraavat 7-6, joita päiviteltiin pitkään. Torjuntoja Flanelsin maalivahdille kertyi 28, Agenttien Aapo Häkkiselle ja Mikko Heiskaselle yhteensä 10.

Suomen Cupista jäi lopulta karvas jälkimaku. Toisaalta Agentit haki Cup-peleistä lähinnä harjoituspelejä eikä sen kummempia menestyspaineita ollut. Kolmannelle kierrokselle eteneminen olisi ollut jo hyvä suoritus. Lauantaina mieli olisi tehnyt pelata vielä ratkaiseva peli Troopersia vastaan, jolloin tuloksellisesti oltaisiin oltu jo lähellä tavoitetta. Tärkeämpää peleissä oli ketjukoostumusten hakeminen, pelin vieminen eteenpäin ja joukkuehengen kasvattaminen. Näissä tavoitteissa onnistuttiin tyydyttävästi. Nyt Agentit pääsee keskittymään päätavoitteeseensa eli sarjapeleihin, jotka alkavat 22.9. Nurmeksessa. Ennen sarja-avausta pyritään pelaamaan vielä muutama harjoituspeli kotikentällä.