Agentit jatkoon Suomen Cupissa

28.08.2018

Miesten edustusjoukkue pelasi Suomen Cupin 1. kierroksen sunnuntaina Nilsiässä. Nilsiästä on harvoin jäänyt hyviä muistoja pelien jälkeen, mutta tällä kertaa Agentit pelasi rohkeasti välittämättä pienestä parkettikentästä ja historiasta.

Sunnuntain kokoonpanosta puuttuivat B-junioreiden SM-karsinnoissa Welhojen paidassa pelanneet Jesper Hakola ja Sami Mikkonen sekä työkiireiden takia poissa ollut Harri Balk. Mukaan saatiin 12 kenttäpelaajaa ja molemmat maalivahdit. Turnauksen ensimmäisessä pelissä 5. divisioonan RT Dynamoa vastaan tulikasteensa Agenteissa sai Aapo Häkkinen.

Ottelun kulku oli alusta asti selvä - Agentit vei peliä mielin määrin ja Dynamo eläisi vastaiskuista. Dynamo tekikin ottelun avausmaalin, kun Agentit menetti pallon keskialueella suoraan vastustajan lapaan, mistä vastustaja rankaisi armotta. Pauli Aaltokoski sai kunnian tehdä Agenttien kauden ensimmäisen maalin keskialueen käännön jälkeen, mikä samalla tasoitti pelin.

Ottelun toisessa erässä Agentit alkoi olla tehokkaampi maalipaikoissa ja käänsi peliä itselleen. Vastustaja sinnitteli iskuetäisyydellä, mutta mitään paniikkia ei Agenttien penkillä koettu. Ottelu oli hyvin hallinnassa ja vastustaja pystyi rankaisemaan ainoastaan oman pään menetyksistä ja vastaavasti paikkoja tuli toiseen päähän liukuhihnalta. Ottelu päättyi lopulta Agenttien 8-4-voittoon. Tilastot löytyvät tästä linkistä, mutta ottelun tapahtumat ovat siellä väärin. Toimitsijapöytä oli ilmeisesti vielä hieman kesäterässä. Tehomiehet ovat kuitenkin oikein.

Toiseen peliin vastustajaksi asettui tulevan kauden sarjavastustaja Spartak JNS. Kokeneista pelimiehistä koostuva joukkue tarjosi eri tason vastuksen kuin aamupeli, mutta Agentit pelasi alusta asti vahvasti luottaen omiin sovittuihin asioihinsa. Ensimmäinen erä meni puhtaasti 3-0, kun Teemu Viio maalasi kahdesti ja Esko Seppälä kertaalleen. Maalilla Mikko Heiskanen poimi varmat pois.

Ottelun toisessa erässä Agenttien pelissä oli paljon vauhtia, mutta sopiva ripaus malttia puuttui. Spartak pääsi kaventamaan heti erän alkuun, mutta Agentit lisäsi johtoaan nopeasti kahdella maalilla. Erän viimeisellä minuutilla Spartak teki kaksi maalia pienistä nukahduksista, ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 6-4.

Kolmas erä oli pelillisesti tasaisin. Agentit pääsi harjoittelemaan johtoasemassa pelaamista ja teki sen fiksusti pitämällä vastustajan mahdollisimman paljon pois pallosta. Ottelun lopussa Spartak haki vielä kuvioita aikalisän kautta, mutta aikalisän jälkeen peli kääntyikin lopullisesti Agenteille. 25 sekunnissa Agentit teki kolme maalia ja ottelu oli taputeltu lukemiin 9-4. Ottelun tilastot

Hyvällä hurmoksella läpi turnauksen pelannut Agentit ansaitsi voittonsa täysin. Molemmissa otteluissa joukkue hallitsi enemmän palloa ja oli aktiivisempi osapuoli, mikä palkittiin jatkopaikalla. Voitot olivat myös henkisesti tärkeitä hieman alakanttiin sujuneiden harjoituspelien jälkeen. Positiivista oli myös uusien pelaajien sisääntulot. Häkkinen otti maalivahdille vaikeassa pelissä ne pois, mitä oli otettavissa. Pietu Borén pelasi vahvasti omassa päässä ja pääsi tehoillekin. Paavo Toppinen pelasi hyviä hajavaihtoja antaen puolustajille tarpeellisia huileja. Kirsikkana kakun päällä pitkän loukkaantumisen jälkeen peleille päässyt Joonas Kokkonen palkittiin varmoista otteistaan päivän parhaana agenttina.

Seuraava pelillinen haaste ja tasonmittaus koittaa jo tulevana lauantaina Kontiolahdella Suomen Cupin toisen kierroksen merkeissä. Systeemi säilyy samana, eli kahdella voitolla etenee kolmannelle kierrokselle. Ensimmäisessä ottelussa Agentit kohtaa tyystin tuntemattoman imatralaisen SB Troopersin, joka pelaa Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa. Toisessa ottelussa vastaan asettuu joko Savo-Karjalan 2. divisioonan kärkijoukkue LeBa SB tai 4. divisioonan Flanels Joutsasta. Flanels on yllätysvalmis joukkue, sillä se selvisi toiselle kierrokselle voittamalla 2. divisioonan Varkauden Tarmon kahdesti. Ensimmäinen ottelu Kontiolahdella alkaa klo 12.15.

15.12.2023MEIDÄN HANNA SAI AMINOFF-SÄÄTIÖN TUNNUSTUKSEN ANSIOKKAASTA JA ARVOKKAASTA SEURATYÖSTÄ